Süket és vak

2020. november 04. 11:15

Minő rettenet, a teremben, ahol tizennyolc-harminc év közötti fiatalok a napjuk 24 óráját töltik, hovatovább szeszes italos üvegek sorakoznak.

2020. november 04. 11:15
Hompola Krisztina
Népszava

„A tanulás alapvető emberi jog. A tanulást betiltani nem lehet – írta Janisch Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára a legújabb hatalmi figyelmeztetésre reagálva. Azaz az oktatás felfüggesztésére, amelyet higiéniás körülményekkel indokoltak.

A múlt heti európai uniós meghallgatás kínosan borzasztó és borzasztóan kínos több mint egy óráját nézve különösebb kockázat nélkül lehetett volna fogadni a higiéniai körülményekkel való érvelésre. A kuratórium elnöke, Vidnyánszky Attila, miután többször sem volt hallható a kommunikációképtelenség metaforáját emlegette, majd sajátos – a lényegről egy szót sem szóló, sértettséggel viszont teli – monológjának végén fényképeket mutatott. Lesifotókat az egyetem egyik terméről, ahol a hallgatók két hónapja nem csupán tanulnak, hanem egyetemi autonómiájuk várát, tanuláshoz való jogukat és az alkotás szabadságát védik. Minő rettenet, a teremben, ahol tizennyolc-harminc év közötti fiatalok a napjuk 24 óráját töltik, üres ásványvizes palackok, hovatovább szeszes italos üvegek sorakoznak. És még rendetlenség is van.”

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaszandra
2020. november 05. 13:31
Kár, hogy pont akit érdekelne az nem olvassa. Mégis mit vártál az uniós meghallgatástól Krisztina? Hogy Uniós bácsik meghúzzák Vidnyánszky Attila fülét és jól megjavul, mi több szégyenében elkullog? Aztán jön a Patás könnyes szemekkel kér Tőletek bocsánatot és visszakönyörgi a 70 plusszos lemondott szenátust, amiben kezdetektől mesterkedtek és jól berakja őket a kuratóriumba pénzt költeni? Nem azért csinált alapítványt. Azért, hogy ezzel már neki többé gondja ne legyen és a pénz is hozzáértők kezébe kerüljön beosztásra. Mikor a Vidnyánszky fülmeghúzása és a többi nem jött be, tárgyalásra hívnak mert lejár az akkreditációtok (a Ti érdeketekben, mert Vidnyánszkynak már VAN diplomája Nektek nem lesz a hiányában) nem mentek el hanem odarendeltek egy minisztert csak úgy. Gondoljátok el fog menni? Idáig nem válaszolt, valószínű nem is fog, elmenni pedig semmiképpen. Tudjátok Ti egyáltalán a mostani helyeteket az életben? Úgy tűnik nem. Itt közlöm a SENKI helye a legutolsó sorban és a legjobb úton vagytok, hogy ez a hely is maradjon Nektek. Ezen kéne gondolkodni még amíg nem késő. A jogi intézkedések lassan őrölnek, de tökéletesen be fognak darálni. Ehhez a kuratóriumnak minden eszköz rendelkezésére áll. Még egy dolog amit illik megfontolni. A temetők tele vannak PÓTÓLHATATLAN emberekkel de az élet megy tovább. Mindenki pótolható. Ti is. Az oktatótok is.
briganti
2020. november 04. 23:12
Amíg tart a mások pénze- addig kommunista Kriszta-növény is. Nem dehumanizálok, nem. Van ami már mindenen túl van.
VeJoLa
2020. november 04. 19:41
Az a "kínosan borzasztó és borzasztóan kínos", hogy az Úniót bele lehetett rángatni egy olyan ügybe, amihez semmi köze! Vidnyánszkytól meg ne a saját "lényegüket" akarják hallani, hanem hallgassák meg az övét! Elvégre ők a nemcsak párbeszédre, de az égvilágon mindenre is képesek!
Taormina
2020. november 04. 18:38
SZFE. KIMÓDOLT. KIREKESZTŐ. LAPOS. DILETTÁNS. TOLAKODÓ. HAZUG. VÉGTELENÍTETT . LEHANGOLÓ. UNALMAS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!