Olykor olvassunk konzervatív amerikai ex-elnököket

2020. november 15. 18:11

Bush könyve éppen 10 éve jelent meg.

2020. november 15. 18:11
Csizmadia Ervin
Facebook

„Ha valaki elolvasta (vagy akár csak fellapozta) az ifjabb Bush, egykori amerikai elnök emlékiratait, talán emlékszik, hogy a zárszóban az elnök így emlékszik hatalmának átadására:

»A Capitoliumnál Laura és én elfoglaltuk a helyünket a beiktatáshoz. Csodálattal figyeltem a békés hatalomátadást, amely demokráciánk egyik meghatározó vonása. A közönség nagy része izgatottan várta az esküt. Barack Obama a reményről szónokolt, és éppen ezt adta sok amerikainak«.

Bush könyve éppen 10 éve jelent meg, s a mostani elnökválasztási folyamat után különös borzongás fogja el az embert, amikor az idézett sorokat olvassa.

Akármi is a véleményünk ugyanis George W. Bush elnökségéről, az biztos, hogy emlékiratai gondosan megválogatott szavaival hitet tesz az elnöki intézmény (a Presidency) tekintélye mellett. Merthogy az elnökséget az elnökök csupán csak megtestesítik, az intézmény túlnő rajtuk.

Olykor olvassunk konzervatív amerikai ex-elnököket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. november 16. 22:04
Békés hatalomátadást esetleg írhatta volna csupa nagybetűvel, pirossal vagy kétszer aláhúzva hogy biztosan átmenjen az üzenet amit sulykolni akarnak
szürkeSzarvas
2020. november 15. 22:27
Bush(man) a hazugságra épülő háboruival a deep state érdekében cselekedett-de emiatt 1 aljas senkiházi gazember.
Rugo
2020. november 15. 22:16
Csizmadia azért pofázik, mert hiányzik neki a Közel-keleti háború, amit Biden fog indítani, vagy a Soros pénz hiányzik neki? Nevetséges, hogy egy etikailag zombi tömeggyilkos könyve alapján oktatja ki azt az embert, aki regnáló elnökként a legtöbb szavazatot kapta Amerika történelmében. És ráadásul Trump azóta is töretlenül népszerű Magyarként pedig mi a f.cc közöd van egyébként az amerikai elnökválasztáshoz? Magánemberként nyilván elmondhatod a véleményedet, de te azért annál több vagy kis gnóm.
mucsay
2020. november 15. 22:12
az intézmény ami túlnyúl az amcsi elnökökön. igen, tudjuk, a deep state.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!