Az empátia fejlesztése nem szégyen amúgy

2020. november 07. 16:35

Persze nem kötelező, de ha nem akar állandósultan seggfejnek találtatni, akkor legalábbis ajánlott!

2020. november 07. 16:35
Partizán
Facebook

„Szokás kérdezni, főként az SZFE új urainak nyilatkozatai kapcsán, hogy milyen az a konzervatív művészet-szemlélet amit az orbánisták hiányolnak? Kötter Tamás, több nagysikerű szépirodalmi kötet szerzője, gátlástalan nyíltsággal vázolta ezt (is) a Mandinernek adott interjújában. Ebből Kötter társadalomszemlélete is élesen kirajzolódik, amely az orbánizmussal összhangban hirdeti: ha valaki nem »alkalmas« erőforrás-funkciót betölteni, annak a pusztulás a megérdemelt jussa. Kár, hogy Kötter Tamás láthatóan az életében nem szentelt annyit alapvető társadalompolitikai összefüggések megértésére, mint a szakálla megvágására, vagy a szemüvege megválasztására, de segítünk: a »világ végi« népek nem saját választásukból adódóan »iskolázatlanok« és »félalkoholisták«. Megnyomorodottságuk a mindenkori magyar állam szégyene, diszfunkcionalitásának bizonyítéka. Ajánljuk, hogy kezdje bátran Ferge Zsuzsát, vagy Kemény Istvánt is felvenni az olvasmánylistájára – garantáltan csak épülésére fog válni. Az empátia fejlesztése sem szégyen amúgy – lehet szolidárisnak is lenni, vagy ha az nagyon nem megy, legalább nem nagy mellénnyel, arogánsan, másfél mondatokban elintézni nagyságrendileg 4 millió polgártársa nyomorát. Ne legyen félreértés (pláne nehogy azt kiálthassa világga Kötter úr, hogy a szólászsabadságában próbálják korlátozni) – mindez nem kötelező, de ha nem akar állandósultan seggfejnek találtatni, akkor legalábbis ajánlott!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. november 07. 23:55
#fuckSzFE
civis72
2020. november 07. 20:14
...empátia kéne ?...oszt mire fel??? ...gyűlölködő libernyák gecik
Highlander07
2020. november 07. 20:05
Nem veszik észre, hogy ez már mennyire unalmas?
VeJoLa
2020. november 07. 19:22
'Túlnagyinterjú' volt ez neked! Belecsipkedsz, mint a lószarba a veréb, eszefézel, meg empatizálsz az ürügyén egy kötelezőt, de az egész megértéséhez kevés a csatakiáltásnyi infókra zsugorodott figyelmed! Nem is próbálkozom kifejteni, miért. Sehol se olvastam, hogy Kötter "konzervatív színjátszást" akarna, az meg engedtessen már meg neki, hogy a Gyöngyöspatán PR-akciózó "önzetlen empatáitok" és áldozataik(!) helyett azokra is figyelhessen, akiken azok sorsa is múlik, mert az országot az ő teljesítményük tartja fenn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!