Jó ötletnek tűnt

2020. október 14. 14:12

Megtörtént Gyurcsány totális hatalomátvétele az ellenzéki térfélen.

2020. október 14. 14:12
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„Ezt megfejelte most azzal, hogy leírta: a határok elmosódtak a pártok között, és egyáltalán nem érdekes, hogy ki a jelölt és honnan jött.

Lezajlott a tiszaújvárosi időközi választás, és nem túlzás azt állítani, hogy az egész ország erre a borsodi választókerületre figyelt. A kormánypártiak végre be akarták bizonyítani, hogy időközi választáson is tudnak nyerni, míg az ellenzékiek megtartották az összeborulásuk pró­báját. Lássuk, mire derült fény.

Egy választás sosem sablonok alapján megy, mindig vannak váratlan tényezők. Fontos az adott térség múltja, identitása, és sosem lehet tudni, kinek az üzenete fogja elérni és eltalálni a választókat. Aki egy kicsit is ismerte a helyi viszonyokat, az pontosan tudta, hogy ez nagyon kemény ütközet lesz, szoros eredménnyel. Tény tehát, hogy a kormánypárti erők fontos győzelmet arattak, méghozzá egy olyan választókerületben, amelyik hagyományosan nem jobboldali körzet, ráadásul a kormányzati ciklus közepén, ami sosem kedvez a hatalmon lévő pártoknak, mert általában ilyenkor a legalacsonyabb a támogatottságuk. Váratlan helyzetet kellett megoldani, nehéz terepen, ráadásul egy összellenzéki bombázással szemben. Az eredmény jelentős diadal a kormánypártiaknak, amiből sokat lehet és kell tanulni. Ez az, amire az ellenzék nem képes.

Hiába akarják elhitetni, hogy milyen sanyarú a sorsuk és nagyon kedvezőtlenek voltak a körülmények, az igazság az, hogy most nekik állt a zászló. Ki is vezényeltek mindenkit, az ellenzék összes prominens szereplője ott standolt, pia­cozott a választókerületben. Sőt, Fekete-Győr életében először valódi munkát vállalt, amikor beállt szavazatszámlálónak. Bíró Lászlót mentegették, Karácsonnyal az élen magyarázták, hogy a jelöltjük csak nyomokban tartalmaz antiszemitizmust, ami felett szemet kell hunyni. Azzal sem foglalkoztak, hogy értéket közvetítsenek, bőven elég volt annyi, hogy »bontsuk le a kétharmadot« és »takarodjon az Orbán«. Ennyi volt az üzenet. Gondolták, ami Dunaújvárosban bejött, az majd most is elég lesz. Szerencsére a választók azért ennél többre tartják magukat, ráadásul akármennyire is azt akarják elhitetni, hogy a járvány elleni védekezés kudarc, mindenki tisztában van vele, hogy ez nem igaz. A kormánypártiaknak volt mire építeni, voltak előremutató üzeneteik, terveik, míg az ellenzék csupán kimatekozta, hogy ha összeadják a szavazataikat és hozzáveszik azokat, akik nem mentek el eddig szavazni, akkor nekik több van, tehát nyerni fognak.

Aztán jött a felismerés, hogy mégsem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. október 14. 18:55
Ez van. Baloldalon Gyurcsány Klán győzött. A MOMO-sok még próbálnak rugdalózni... de nem sok sikerrel. A többi -pártnak nem mondanám őket csak:-'gyülevész hordának"- szóval a többiek összesen sem rúgnak annyira labdába mint a MOMO... Egyetlen lehetséges kezdeményezést látok... a Szanyi féle szervezetet. Nekik lehetnek esélyük, valamicske... szerintem simán bejuthatnak a parlamentbe, és pár év múlva komolyabb párt lehet a MOMO-nál is, de ahhoz nekik sokat kell tenniük... és főleg elhatárolódniuk ettől az összefogósdi, másra mutogatósdi Gyurcsány bandától... Nem tudom, hogy sikerülni fog-e nekik...
makapaka2
2020. október 14. 18:33
Luciferkó addig lesz a moslékellenzék vezére, amíg a mája bírja a sok piát.
kulakman
2020. október 14. 18:09
Mennyivel másabb lenne az élet ha redvás maszop nem viszi be a hátán vert viszi veretlent módjára gyurcsit a parlamentbe, de sajnos nem lehet visszamenni az időben korrigálni ezt az orbitális hibát!
BőröndÖdön
2020. október 14. 17:52
Gyuri bácsi és a háttérhatalom meg kimarad?! Dórika,egyes! :) :) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!