A Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel

2020. október 24. 16:22

Őrtüzek gyúlnak e napon Székelyföld szerte, hirdetve az ott elő magyarság jogos autonómiaigényét.

2020. október 24. 16:22
Szili Katalin
Közlemény

„A Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel!

Vasárnap a Székely Autonómiáé. Őrtüzek gyúlnak e napon Székelyföld szerte, hirdetve az ott elő magyarság jogos autonómiaigényét. Lármafák jelzik, hogy 100 évvel a trianoni békediktátum, 30 évvel a rendszerváltozás után, egy átalakulóban levő európai közösség nem hagyhatja figyelmen kívül a szülőföldjén boldogulni akaró, identitására büszke székelység törekvését. A demokrácia csak akkor lehet hivatkozási alap, ha az autonómiát is támogatja.

Hiszen az önrendelkezés ezen formája az állami szuverenitást tiszteletben, a többség gyarapodását pedig szem előtt tartja. Székely barátaink ezt pontosan tudják. Ezért október utolsó vasárnapján egy gyertya meggyújtásával és annak kihelyezésével otthonaink ablakába jelképesen is fejezzük ki támogatásunkat a székely autonómia mellett, mindezzel pedig tegyünk a Kárpát-medencei régiókban őshonos kisebbségként élő magyarság érvényesüléséért is. Ebben az esztendőben, amikor a nemzet összefogására talán a leginkább szükség van, a Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel.

Ezért a Székely Nemzeti Tanács által indított aláírásgyűjtés végéig, azaz a november 7-ig még rendelkezésre álló néhány napban mindenki keressen meg legalább egy, valamely európai országban élő ismerősét, és kérje meg, hogy támogassa a polgári kezdeményezést a nemzeti régiókért. Egy üzenettel ismerősének, egy üzenettel nemzettársainkért Brüsszelnek.”

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. október 25. 06:37
Katika,mikor lesz a gerinc-beültetése?
Türelem
2020. október 24. 18:43
Schiffer vezetésével az LMP még érzékeny volt e téma iránt, a nemzetben gondolkodtak, s ma, ballibsi-náci koalíciós partnerként, barna ingbe öltözve?
apika2
2020. október 24. 16:56
Tehát kedves előttem szólók... Ha egy fasiszta jobbikosra kell szavazni, ő megváltozhat egy év alatt. Ha egy konzervatív oldalhoz csatlakozó nő x éve következetesen képviseli a magyar érdeket, mert nem volt hajlandó feri gyalázatát követni, akkor az nem tetszik. Furák vagytok.
Zakar ZoItán BéIa
2020. október 24. 16:41
Mondja ezt az exkomcsi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!