A különbségek azóta sem tűntek el teljesen

2020. október 04. 07:15

Mind gazdasági, mind társadalmi értelemben a mai napig tetten érhető a valaha volt megosztottság.

2020. október 04. 07:15
Orosz Anna
Facebook

Harminc évvel ezelőtt, 1990. október 3-án Berlin utcáin milliós tömeg ünnepelte, hogy Németország újra egy ország, hogy többé senkinek nem kell életét kockáztatva átszöknie keletről nyugatra, hogy többé nem kell egy találkozásért kelet-, és nyugatnémet barátoknak a Balatonhoz utazniuk, hogy minden fizikai és szimbolikus fal leomlik az addig kettéosztott országban.

Persze valójában a különbségek azóta sem tűntek el teljesen. Mind gazdasági, mind társadalmi értelemben a mai napig tetten érhető a valaha volt megosztottság, ami persze egyáltalán nem meglepő egy olyan országban, ahol annyira élénk és nyílt közbeszéd folyik a történelemről, mint Németországban.

Ha valamit érdemes tőlük eltanulni, ez biztosan az.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2020. október 05. 12:54
-----------------egyáltalán nem meglepő egy olyan országban, ahol annyira élénk és nyílt közbeszéd folyik a történelemről, mint Németországban. ---------------------------------- Hol él ez a szerencsétlen?
Robertoo
2020. október 04. 20:14
A különbségek nem is fognak eltűnni. Én például sosem leszek olyan, mint a cikkíró. Se olyan szép és se olyan okos. Nem is akarok, de küzdök ellene.
Salamander
2020. október 04. 17:43
Anna úrkisasszony nem ismeri Udo Ulfkotte történetét a megvásárolt újságírókról és az elhallgattatott médiáról? Megírta, majd a 41 éves egészségesen hirtelen meghalt "szívelégtelenségben". HEHEHEHE micsoda nyílt párbeszéd folyik a rendkívül őszinte német sajtóban :))) Mindenről lehet beszélni, kivéve amiről tilos. :))))
Gèbi
2020. október 04. 16:10
Annácska, honnan vetted ezt a hülyeséget? Semmiféle "élénk" vagy "nyílt" közbeszéd nem folyik ott a történelemről. Egy olyan országban, ahol a média döntő része állami irányítás alatt van és minden következmény nélkül elhangozhat egy perben (Zündel-per) a főbíró szájából egy olyan kijelentés mint az alábbi, "Teljesen lényegtelen, hogy a holokauszt megtörtént, vagy sem. Németországban a holokauszt tagadása illegális, és ez az egyetlen tényező, ami a bíróság előtt számít" ott nincs tényleges és valódi közbeszéd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!