7000 könyvet darál le egy belga kiadó, mert „Fekete Péter” szerepel bennük

2020. október 30. 10:57

Dúró Dóra darálós operettgesztusa után most itt egy valódi könyvpusztítás.

2020. október 30. 10:57
Tibi atya
Tibi atya blogja

„Létezik egyfajta szelektív összehasonlító tendencia a progresszívok közt. Ha a Pride a hivatalos oldalán propagálja a pedofíliát, azt nem kell figyelembe venni, mert nem Magyarországon történik, miközben ha itthon egy Pride-specifikus kérdést nem a nyugati kánon szerint értelmezünk, akkor bezzegnyugat van, és »milyen gáz már, hogy 2020-ban még mindig itt tartunk«. Nem lepődnék meg, ha a könyvdarálásnak is lenne hasonló kettős mércéje. Dúró Dóra darálós operettgesztusa után most itt egy valódi könyvpusztítás: Belgiumban a Clavis kiadó 7000 könyvet semmisített meg, mert azokban szerepelt egy »Fekete Péter« nevű karakter.

Belgiumban régi hagyomány, hogy a Mikulás (Sinterklaas) december 5-én ajándékot hoz a gyerekeknek a segítőjével, Fekete Péterrel (Zwarte Piet). Ilyenkor a gyerekek feketére festik az arcukat, fekete loknis parókát viselnek és aranykarikákat tesznek a fülükbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. október 30. 15:33
A belgáknak sem kell a hülyeségért a szomszédba menni!
az ember
2020. október 30. 15:15
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése közleményében úgy fogalmazott, hogy mindez "közösségvállalás a náci könyvégetők és a kommunista könyvzúzdák örökségével". Ja, nem is, azt Duró Dóráról mondták.
nyugalom
2020. október 30. 14:51
Mi ledz a feketékkel, a kaveval, a fekete cipővel, ruhaval, stb.?
nibiru
2020. október 30. 12:50
Hoztam egy gyöngyszemet az Indexről: Pixy gyanús: "Hát ez úgy van, hogy az egyik a tolerancia hiánya miatt történik, a másik meg a tolerancia miatt. Találd ki, melyik melyik. " Igazi acting out!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!