Valódi eredményeket kell felmutatni a romák felzárkóztatása terén

2020. szeptember 17. 21:00

Legyen következménye annak, ha valamelyik tagállam nem tud sikereket elérni.

2020. szeptember 17. 21:00
Dobrev Klára
Dobrev Klára
Facebook

„Van egy ügy, amiben szerencsére az Európai Parlament elsöprő többsége egyetért: nem nézhetünk félre, nem tehetünk úgy, mintha megoldottuk volna, bele kell állni, és valódi eredményeket kell felmutatni a romák felzárkóztatása terén. Úgy is mondhatnám: legyen következménye annak, ha valamelyik tagállam nem tud sikereket elérni.

Sok-sok munka van a jelentésben, amelynek kidolgozásában én is részt vettem. Láttuk, hogy az eddigi stratégia nem túl sikeres. Ezért azt javasoltuk, hogy sokkal több pénzt és energiát fektessünk a roma nők és gyerekek oktatásába. Új szemléletre van szükség a romák társadalmi szerepvállalásának támogatásában. És ami a legfontosabb, ami nélkül az egész nem működik: minden módon küzdeni kell a romák hátrányos megkülönböztetése ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. szeptember 21. 17:09
olyanra gobdolsz mint amikor hatalmon voltatok? puska lővésekkel a cigányikra?
Weltumsegler Jonatán
2020. szeptember 19. 15:48
Ne felejtsük ki a leányanyáknak szánt Biztos Kezdet Gyerekházakat. Tanodából Borsod-Abaúj-Zemplén megyében legalább hatvanat nyitottak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, ahol többek között megtanulnak kezet mosni is. Tanodánként 12-14 millió forintot kaptak a pályázok az államtól. Az Antikrisztus így nyilatkozik: És ami a legfontosabb, ami nélkül az egész nem működik: minden módon küzdeni kell a romák hátrányos megkülönböztetése ellen. Itt már csak egy dolog miatt nem működik az egész: nincs akarat, és nincs igény a cigány részéről. A cigány mindig is cigány marad.
ilkaildiko
2020. szeptember 19. 13:07
Megszólalt a balfék. Apuci uralkodása idején lődözték utoljára a cigányokat. Csak szólok.
fogas paduc
2020. szeptember 18. 19:54
Kedves Klára asszony! Amikor Elqró férje volt hatalmon, nagyon nem sikerült a cigányság integrációja. Ha lenne egy kis lelkiismerete, messze elkerülte volna a politizálást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!