Erről szól az egyetemfoglalás

2020. szeptember 20. 08:52

A diktatúra árnyékában egy kimerítő workshopozás után nem lehet egyszerű még felvenni a kapcsolatot a maszkkészítőkkel is, de persze senki sem mondta, hogy az egyetemfoglalás habkönnyű teazsúr.

2020. szeptember 20. 08:52
Káplár András
Drót

„A Népszavának köszönhetően bepillantást nyerhetünk a tanköztársaság sztahanovista hétköznapjaiba. A napirendbe, melyet a spártai szigor ural, így a hajnal első csiklandozó sugarai, a csendet megtörő kakaskukorékolás ébreszti »9, fél 10 körül« az egyetemfoglaló fiatalokat. Majd irány a kőfejtők jéghideg világa, a bányák legmélye, ahol megbeszéléséket, workshopokat és sajtótájékoztatókat tartanak. A fizikai teljesítőképességük határáig kizsigerelt fiatalok a »gyakran hajnalig is elhúzódó« hallgatói fórumok mellett sem pihennek, hanem munkacsoportokba szerveződnek. Ezek közül személyes kedvencünk a »maszk csoport«, ez »tartja a kapcsolatot a maszkkészítőkkel«. A diktatúra árnyékában egy kimerítő workshopozás után nem lehet egyszerű még felvenni a kapcsolatot a maszkkészítőkkel is, de persze senki sem mondta, hogy az egyetemfoglalás habkönnyű teazsúr.

A beszélgetésben sajnos méltatlanul elsikkad a pizzarendelő munkacsoport emberfeletti teljesítménye. Az elméleti felkészülés, melynek során a netes értékelések alapján kiválasztják a város legjobb pizzériáját. Az egyetemfoglaló sztahanovisták igényeinek felmérése, hogy ki nem szereti a gombát, vagy éppen a mesterek melyik színészpalánta alakját bírálták meg, mert ő sajnos csak teljes kiőrlésű lisztből kérheti a tésztát. Mindezt pedig egy erős, ámde bázisdemokrata kézben össze kell fogni. És akkor még szót sem ejtettünk a rendelésre felkészítő kommunikációs tréningekről, hogy az összes hangsúly a helyén legyen. Minden szótagnak súlya van ugyanis, különben még a végén lemarad az extra sajt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2020. szeptember 20. 21:02
A szerző megfeledkezett a hallgatók közt oly népszerű életelixir, amely nélkül kibírhatatlan lenne, és fizikai fájdalmakkal járna az ellenállás , maga Thália XXI. századi itala : a laktózmentes chiamagos latte. ( vagy mi a szar?!)
annamanna
2020. szeptember 20. 19:34
"Az tény, hogy reggel 9-től hajnali 2-ig zajlanak bent próbák. Ezzel lehet probléma, de nem mindegyik osztályra igaz, egyén- és tanárfüggő is. Jellemző, hogy aki ide felvételizik, kicsit életformát is választ, nem csak hivatást." "A családja mit szólt a barikádhoz? Édesapám már nincs köztünk, de azt hiszem, büszke lenne." "Csernai Mihály 23 éves, Budapesten született, szülei harmadik gyermekeként." https://nepszava.hu/3092484_minket-nehezebb-lecserelni-mint-a-tanarokat-vezetoket--interju-az-szfe-hok-elnokevel Ebből választ lehet kapni arra, a srác mennyire lehet túlkényeztetett hisztigép. Nem igazán. Apja már nem él, és harmadik gyerek.
toef36
2020. szeptember 20. 15:42
DILIHÁZZÁ vált a Szinművészeti nevű "Kepler-ház"! A felelőst is meg kellene kérdezni, észnél van-e, mikor mentek el otthonról... Ennyi a "babazsúrról"!
westend
2020. szeptember 20. 15:04
"és sok mohó párkatonának kell a sarzsi" - bezony, kamugeri és a 40 rabló meg a körülöttük zabráló csürhe ezt jól példázza. Közben persze azért gyűlölik egymást, és k.ra félnek az elásástól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!