Egyetemfoglalásról és élőláncról 2020-ban

2020. szeptember 08. 08:04

Az elmúlt 10-15 év kilátástalansága és társadalom-lélektani roncsolódása sem múlt el bizonyára nyomtalanul.

2020. szeptember 08. 08:04
Fehér Renátó
Mérce

„Hiszen a Színműn most a személyes valóban minden percében politikai. Elalszik és felébred, fórumozik és összekuporodik egy sarokban egyedül, ötlete támad és elbizonytalanodik az egészben, vagy éppen jobban megismer valakit eközben, akivel aztán majd éveket, évtizedeket tölt együtt. S míg mindez megtörténik vele, jelenléte ellentmondást nem tűrően, világos követelések által igyekszik megvédeni az egyeteme autonómiáját és (szenátusának) önkormányzatiságát a kuratóriumnak csúfolt „magán”menedzsmenttől, amely dacos nemzeti-keresztény mantra alatt valójában áramvonalasítani hivatott a költségeket, értsd hasznot spórolni a (felső)oktatáson. Személyesnek és politikainak ez a közös öröme a kimeneteltől függetlenül (!) is érdemes a megélésre. Öröm, amely alkalmi, mégsem illúzió, de nem is ön- vagy végcél, nem vakremény, nem naivitás.

És egyáltalán nem szégyellni- vagy hiábavaló, ha már egyszer ezek voltak, lesznek és maradnak a tízes, húszas, harmincas (stb.) éveink, s helyettük nem lesz másik. Hisz közben a korszak, az elmúlt 10-15 év tehetetlensége, kilátástalansága, paranoid szégyenítési politikája és társadalom-lélektani roncsolódása sem múlt el bizonyára nyomtalanul. Így a méltóságunk elleni nyomás eredménye lenne az is, ha mosolytalan szigorral és megélhetetlenül hagynánk magunk mögött ezeket az örömöket az örökös holnap igézetében. Ha tönkremennénk, s ezzel lennénk cáfolhatatlan bizonyítékká. S akkor majd ennek a generációnak a kapcsán is azon heherészhet a jövő, hogy két út állt előtte: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. Ehelyett volt a belvárost bejárható élőlánc keretében egy délután, amikor a Színmű megosztotta a maga közös örömét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. szeptember 08. 23:49
"Az elmúlt 10-15 év kilátástalansága és társadalom-lélektani roncsolódása sem múlt el bizonyára nyomtalanul." Hát, amennyiben titeket sátánista liberálisokat így érintett, annak én csak örülni tudok. Nem kicsit, nagyon! A nemzetnek ez a 10-15 év a megmaradást jelentette/jelenti. Retard Europe
VeJoLa
2020. szeptember 08. 20:14
"Az elmúlt 10-15 év kilátástalansága és társadalom-lélektani roncsolódása sem múlt el bizonyára nyomtalanul." Vajon mit csinálhatott veled ez a csúnya-búnya társadalom, hogy annyira összeroncsolt a kilátástalanság, hogy már csak a "belvárost bejárható élőlánc keretében" az SZFE-től jutsz egy kis örömhöz? Vannak más utak is az általad említetteken túl! És már keresni is nagyobb élvezet őket a siránkozásnál!
Andráss
2020. szeptember 08. 18:23
Hát ez a cikk a szófosás a semmit, mondás iskolapéldája.
Mich
2020. szeptember 08. 15:34
Libernyák zugköltő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!