Bíró Lászlónak nincs helye a parlamentben

2020. szeptember 13. 22:12

Jellemző, hogy e vállalhatatlan megjegyzések után sem hátráltak ki a Bíró mögül a magát baloldalinak és demokratikusnak nevező ellenzék pártjai.

2020. szeptember 13. 22:12
Pelle János
Magyar Nemzet

»A fajta, mely a zsírunkon élősködik és a vérünket szíjja« – ez a klasszikus antiszemita toposz nem valamikor a két világháború között hangzott el valamelyik szélsőjobboldali párt gyűlésén, hanem 1949. július 12-én, az esti órákban, Sátoraljaújhelyen, az MNDSZ (Magyar Nők Demokratikus Szövetsége) helyiségében, a Zemplén megyei tanfelügyelő szájából. Beszédét egy magát megnevezni nem akaró helyi zsidó idézte három nappal később a Magyarországi Izraeliták Országos Irodájában. Itt jegyzőkönyvbe mondta azt is, hogy a helyi rendőrség és az Államvédelmi Hatóság emberei pártutasításra miként zaklatják és kényszerítik disszidálásra a holo­kausztot túlélt és a szülőhelyükre visszatért ortodox zsidókat.

Az idézet onnan jutott szembe, hogy a közeli Szerencsen október 11-én megtartandó időközi választások összellenzéki jelöltje, a jobbikos Bíró László Facebook-bejegyzésében hasonló stílusban írt a zsidókról. Amellett, hogy Budapestet az egykori bécsi polgármester, Karl Lueger szavajárását követve »Judapestnek« nevezte, »tetűcsúszdásoknak« titulálta a pajeszt viselő és Hegyalján mostanában gyakorta megforduló ortodox zsidókat. Jellemző, hogy e vállalhatatlan megjegyzések után sem hátráltak ki a Bíró mögül a magát baloldalinak és demokratikusnak nevező ellenzék pártjai, így a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd vagy a Momentum.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. szeptember 14. 11:35
A demokratikus ellenzék vezetői, az alkoholista böszmeállat és bagolytehén kedves felesége, úgy képzelik a fidesz leváltását, hogy ahhoz minden jó. Egy rakás szar is megfelelő a magyar parlamentbe, ha meg már tele van szarva, majd kihajítják, hogy ne bűzölögjön. Gondolja a hígfos.
Sulammit
2020. szeptember 14. 09:06
Valószínűleg azért nem hátráltak ki Bíró mögül ezek a pártok, mert nekik is ez a véleményük a zsidókról. Mi más oka lenne? Ha ez a malacfej beülhet a Parlamentbe, akkor az a választóinak a szégyene lesz, na meg ezeknek a pártocskáknak, akik csak összeturmixszolva tudnának győzni.
bajai
2020. szeptember 14. 08:57
Szánalmas rugózás! A szavazók majd eldöntik.
kunfia
2020. szeptember 14. 07:59
Tudjátok NERvtársak,a parlamentben annak lesz helye,aki bejut. Nagy a riadalom tolvajéknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!