A rosszindulatú daganattal nem szabad tárgyalni

2020. szeptember 07. 15:46

A Nemzeti Alaptanterv újabb alattomos csapás az oktatásra.

2020. szeptember 07. 15:46
Gyarmathy Éva
HVG

„Nemzetünk egyre több szervében jelennek meg a daganatos sejtek. Az egyik legfontosabba, a jövőt meghatározó oktatásba is beette már magát a kórság. A KLIK ellen tüntettek a tanárok anno, de nem álltak melléjük a szülők, és az ország hallgatott és hallgat, nem üti át a tűrésküszöbét a segélykiáltás. A gyerekeket nap, mint nap elküldik a családok az ártalmas oktatásba. Hiába gyűlnek a baljós jelek has- és fejfájás, valamint pszichiátriai diagnózisok formájában. »Apró tünet« volt, a hatéveskori beiskolázás kérdése is, és csak marginális problémaként van jelen itt-ott megjelenő kisebb tiltakozással.

A Nemzeti Alaptanterv újabb alattomos csapás az oktatásra. Mindenki tudja, hogy szakmailag hibás, ahogyan elhibázottak az egymásnak is ellentmondó törvények és rendeletek tömegei, amelyek gátolják a gyerekek fejlődését, mégis szótfogadóan, vagy fű alatt kicsit könnyítve a helyzeten, de az ártó eljárásokat nem megtagadva a felnőttek végrehajtják az ítéletet a jövő generációján.

A hátrányos helyzetű gyerekek a jövő sötét tömegévé válnak, ha nem kapnak tanulási lehetőséget. A daganatnak azonban éppen hogy jól jön, ha gyengül a nemzet. Ezért gátolja a civileket, akiknek megoldásaik vannak. A kormány az iskolakezdés előtt több, hátrányos helyzetű és rászoruló gyerekekkel foglalkozó oktatási intézmény költségvetését csökkentette a felére. A MET iskolái, az Igazgyöngy tanodái és az Ámbedkár Iskola fennmaradása is kérdésessé vált.

Tavaly a tudományos kutatók is próbáltak ellenállni, megtartani a függetlenségüket, de magukra maradtak, még az akadémikusok támogatását sem kapták meg igazán. Most már a spájzban van a NER, a kutatási pénzeket pedig a kádereinek adja. A felsőoktatás nagy része becsicskázva, a CEU a határon túl, a független média megtépve.

Idén az Index, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem idomítása jött volna, de úgy tűnik, a fiatalok másképpen szocializálódtak, és már megtanulták, hogy a rosszindulatú daganattal nem tárgyalni kell, hanem ellenállóvá kell válni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. szeptember 08. 12:26
Egyetértek! Nem akarok Gy. Évikével tárgyalni!
Libakergető
2020. szeptember 08. 11:09
Hát ha csak ennyire vagy értelmes, akkor nem csodálkozom. Szerinted okoska, miért nem álltak mellétek a szülők. Megsúgom, mert nem értenek veletek egyet. Nem szeretném, ha a gyermekem egy ilyen ostoba tanítaná.
benedek77
2020. szeptember 08. 10:10
Hát ez a hatéves korban történő iskoláztatás tényleg egy nagy baromság...
cooperator
2020. szeptember 08. 09:58
Szomorú látni, hogy az ellenoldalon álló és "érvelő" un. értelmiség milyen ostoba, szűklátókörű, belterjes, fel sem fogja, hogy ki, vagy mi mellett érvel, mit hozna az országra az ő vágyálmaik beteljesülése. Már elfelejtették az előző rendszer ámokfutásait, nem veszik észre (vagy nem akarják) a jelenlegi ellenzék ostoba, szűklátókörű, csak a saját hatalmi vágyaiból táplálkozó kritikáit. Mit gondolnak, mi lenne itt, ha hatalomba kerülnének? Jól leképezi a várható helyzetet ami a jelenlegi ellenzéki önkormányzatokban folyik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!