Világos alapelvek

2020. július 14. 21:44

Elengedhetetlen a folyamatban lévő 7. cikk szerinti eljárás lezárása az uniós költségvetés elfogadása előtt.

2020. július 14. 21:44
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Az Országgyűlés, a mai napon elfogadott határozatában, Magyarország Kormánya számára világos alapelveket rögzít a többéves uniós költségvetés és a helyreállítási eszköz tárgyalásához. Az Országgyűlés megerősítette a magyar kormány azon álláspontját, hogy az uniós forrásokat méltányosan és kiegyensúlyozottan kell szétosztani a tagállamok között, továbbá elfogadhatatlannak tartja, hogy Brüsszel a jogállamiságra hivatkozva politikai és ideológiai feltételekhez kösse a forrásokat.

A határozat azt is rögzíti, hogy elengedhetetlen a folyamatban lévő 7. cikk szerinti eljárás lezárása az uniós költségvetés elfogadása előtt. A kormány a német elnökség alatt a héten kezdődő politikai szintű tárgyalásokon képviselendő magyar állásponthoz ma, a lehető legerősebb felhatalmazást kapta az Országgyűléstől.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2020. július 16. 20:26
entente
brekker
2020. július 16. 20:24
Világos alapelveket kérünk, nem ránk szabott diktátumokat! Egyébként egyre méltatlanabb ez a vita néhány túlkoros kamasz és egy több mint ezeréves állam között. Aki korban hozzánk mérhető, és leckéztetni akarták, az kilépett, Pokol Bélának igaza van, a Nagy Britannia nélküli maradék Mageurópa csinálja meg magának az I. szintű közösséget, minket hagyjanak nyugodtan a II. vonalban, pótlólagos hitelfelvétel és újabb "antante cordiale" nélkül.
brekker
2020. július 16. 20:14
A magyar a csakazértis népe, annyira sokszor szállták már meg. Az EU-nak Orbánt kéne dicsérnie minden nap, ha azt akarnák, hogy leváltsuk.
panka45
2020. július 15. 16:58
Miért nem mondhat ilyet a házelnök? A javaslatot a két kormányzó párt nyújtotta be. Nyilván azért mert egyetértenek a tartalmával. Látom fogalmad sincs a parlament működéséről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!