Miért nem vettük észre, hogy ennyire bajban vagy?!

2020. július 14. 12:36

Meghasad a szívem érted. Párodért. Cserdiért. A magyar cigányokért.

2020. július 14. 12:36
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Bogdán Laci barátom volt. Gyászolom és nem értem. Nem értem, hogyan jutott erre az iszonyatos döntésre. Hajnalban hívtak, hogy mi történt. Ó édes Istenem! Őszintén nem értem.

Csinált egy élhető falut. Mondjuk ki: egy cigányfalut, ahol tisztességben éltek az emberek. Dolgoztak, tanultak, vigyázzák egymásra. Minta lett. Példa. Sokaknak. Küzdött sokakkal. Saját cigány közösségével, az őt meg nem értőkkel, a legújabb beruházással szemben ügyeskedőkkel. De jól bírta. Ha baj volt, segítséget kért. És legtöbbször tudtunk segíteni. Most mégis elfogyott.
Imádni való kedvese van. Volt. Ani. Ani édesanyja egy fantasztikus cigányéttermet csinál Pécsen. Szeretetre méltó emberek.
Semmit nem értek. Gyászolom Lacit és mérges vagyok. Miért mentél el?! És miért nem vettük észre, hogy ennyire bajban vagy?!

Mit lehet mondani ilyenkor? Meghasad a szívem érted. Párodért. Cserdiért. A magyar cigányokért.
Bocsásson meg nekünk az Úr!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2020. július 15. 19:20
Jaj, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Mit segítettél te, Gyurcsány, mondjad már meg?
banyek
2020. július 15. 15:13
Ez a szerencsétlen bohóc hogy meri a szájára venni az Urat, mintha mélyen vallásos volna? Az asszonya és elvtársa meg pocskondiázza az egyházat, a hívei meg tele vannak a vallás iránti lenézéssel és gyűlölettel! Elolvastam ezt az ömlengést, szörnyű egy pojáca vagy te, Feri!
lilla50
2020. július 15. 14:46
https://dkp.hu/uploads/docs/10/13/soma.pdf micsoda komment sor! és micsoda műfelháborodás politikai megvezetettséggel átitatva Bizony a roma stratégia tőlünk kell , hogy induljon. Ha mi adunk nekik, akkor semmit sem teszünk-- Bogdán László ezt próbálta elmondani az életével. Gyurcsány ezt értette. " Küzdött sokakkal. Saját cigány közösségével, az őt meg nem értőkkel, a legújabb beruházással szemben ügyeskedőkkel."...."És miért nem vettük észre, hogy ennyire bajban vagy?!" Ő eddig az egyetlen, aki képes volt önvizsgálatra! "miért nem vettük észre..." A z itteni kommentek mire is reflektáltak? Önreflexióra alkalmatlanok kommentjei: 160 hozzászólásban
lilla50
2020. július 15. 14:35
Bogdán Laci barátom volt. Gyászolom és nem értem. Nem értem, hogyan jutott erre az iszonyatos döntésre. Hajnalban hívtak, hogy mi történt. Ó édes Istenem! Őszintén nem értem. Csinált egy élhető falut. Mondjuk ki: egy cigányfalut, ahol tisztességben éltek az emberek. Dolgoztak, tanultak, vigyáztak egymásra. Minta lett. Példa. Sokaknak. Küzdött sokakkal. Saját cigány közösségével, az őt meg nem értőkkel, a legújabb beruházással szemben ügyeskedőkkel. De jól bírta. Ha baj volt, segítséget kért. És legtöbbször tudtunk segíteni. Most mégis elfogyott. Imádni való kedvese van. Volt. Ani. Ani édesanyja egy fantasztikus cigányéttermet csinál Pécsen. Szeretetre méltó emberek. Semmit nem értek. Gyászolom Lacit és mérges vagyok. Miért mentél el?! És miért nem vettük észre, hogy ennyire bajban vagy?! Mit lehet mondani ilyenkor? Meghasad a szívem érted. Párodért. Cserdiért. A magyar cigányokért. Bocsásson meg nekünk az Úr!" 20 E ember 2,4 E hozzászólás 3,5 E megosztás Segíteni kell a romák hozzáférését a minőségi koragyermekkori neveléshez és gondozáshoz. A többszörösen hátrányos helyzetű cigánygyerekek oktatását támogató programokat kell kidolgozni, elősegítve, hogy minden gyermek befejezze iskoláit. Kiemelt forrásokkal kell támogatni azokat az iskolákat, amelyek hosszú távú programokkal vállalják a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrált oktatását. Erőteljesen ösztönözni kell a cigány fiatalokat arra, hogy a középfokú és a felsőoktatásban is részt vegyenek. Önkéntes alapon kollégiumi lehetőséget, a tehetséges fiataloknak kiterjedt ösztöndíjrendszert kell biztosítani. Kulturális, illetve iskolai közvetítőkre és iskolai szociális munkásokra van szükség, akiknek feladatuk tanácsokkal ellátni a cigány családokat és az iskolák dolgozóit egyaránt."" 58-59. oldal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!