Kétszer kettő

2020. július 14. 08:43

A Fideszt habozás nélkül eláruló, az SZDSZ élcsapatába beejtőernyőző exminiszter gondolata ugyanis helyes, csak éppen hiteltelen.

2020. július 14. 08:43
Galsai Dániel
Magyar Hírlap

„Fricska. Egy mondat, ami első olvasatra triviális. »Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek.«

Ha hozzátesszük, hogy mindezt Fodor Gábor nyilatkozta, már egy kicsit más a menyecske fekvése! De csak egy kicsit. A Fideszt habozás nélkül eláruló, az SZDSZ élcsapatába beejtőernyőző exminiszter gondolata ugyanis helyes, csak éppen hiteltelen. Hiszen ő is végiglébecolta az elmúlt majd harminc évet a magyar »szabadelvűség« verbális bástyái mögött: asszisztált a minden nemzeti gondolatot kirekesztő média- és kultúrterrorhoz, közösséget vállalt azokkal, akik folyamatosan nyilasoztak, sovinisztáztak, diktatúráztak, mucsaiztak. Fodor most – ki tudja, miért – »megvilágosult«, kimondta, hogy kétszer kettő az négy. Az okait nehéz megfejteni. Megszólalása mégis fontos. Juhász Gyula csodálatos, Trianon című versében írja: »Nem kell beszélni róla sohasem, de mindig, mindig gondoljunk reá.« Igen. Sose feledjük a köztünk élő 90-es éveket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2020. július 15. 22:42
Elég átlátszó a taktikája. F,G. közeledik a Fideszhez, átveszi a retorikáját, miáltal elcsábítja szavazóinak egy részét. A szélsőbal diadalát követően, KariGeri valamilyen csúcsminiszteri pozícióval jutalmazza. (Ifjúság, "kultúra", "családügy", drognépszerűsítés stb.) Az ötlet nem eredeti és a fiatalabbakat könnyű lesz megetetni. 2002-ben Kupa Mihályra bízták a "Centrum Párt" megalapítását, ami nemhogy nem volt Fidesz ellenes, hanem másolta a retorikáját. Bár nem jutottak be a parlamentbe, de elcsentek a Fidesztől pár százalékot. Csupán annyit, amennyinek a felével a Fidesz nyerte volna a szoros kimenetelű választásokat. El kell smerni: a kommunisták a demokrácia virtuózai. ---------------------------------------- "2022-ben emlékezzetek 2002-re!"
szeekely
2020. július 15. 01:38
Gabcsonak nem tetszik a bolsik nyomulasa az ellenzeki oldalon. O nem bolsevik, hanem lipsevik. Hat ezert! Lol
BőröndÖdön
2020. július 14. 13:14
Dani,egyél inkább valamit...:)
Emmanuel Goldstein
2020. július 14. 11:04
Fodor azon kevés politikusaink egyike, aki következetes. Liberálisként indult és az is maradt. Orbánék árulták el a Fidesz eredeti krédóját a jobboldalra, majd a szélsőjobbra való átsorolással. Ilyesmire csak a gerinc nélküli opportunisták képesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!