Ha ezt Ferenc József látná

2020. július 10. 16:29

2019-es adatok szerint Ausztria lakosságának már 20 százaléka migrációs hátterű, ami összesen 1,7 millió embert jelent.

2020. július 10. 16:29
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Szinte nem is emlékszem az elmúlt időszakban olyan évre, amikor nem Bécs lett a világ legélhetőbb városa. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen a GDP-t tekintve a világ 21. leggazdagabb országának fővárosa tele csodálatosabbnál csodálatosabb műemlékekkel, épületekkel, látnivalókkal, kulturális lehetőségekkel. Bécs az Bécs, na. Nekünk, magyaroknak nem kell hosszasan bemutatni az osztrák fővárost.

Pontosabban nem kellett, hiszen ez a Bécs már nem az a Bécs, amely az emlékeinkben él. 2019-es adatok szerint Ausztria lakosságának már 20 százaléka migrációs hátterű, ami összesen 1,7 millió embert jelent. A bevándorlók leginkább a nagyvárosokat szeretik, ennek köszönhető, hogy a Bécsben élő lakosok 40 százaléka nem osztrák gyökerekkel rendelkezik. Illetve a trendeket az is tökéletesen mutatja, hogy a német fővárosban tanuló diákok közül minden másodiknak nem német az anyanyelve.

A számokat elnézve egyáltalán nem kell csodálkozni a bécsi folyamatokon. Június végére annyira elmérgesedett a helyzet, hogy az osztrák főváros Favoriten kerületében élő török és kurd lakosság háborúba kezdett egymással. A kurdok a nők bántalmazása ellen kezdtek tüntetésbe, hozzájuk csatlakoztak a radikális baloldali Antifák is, majd a törökök megtámadták őket, köztük a szélsőségesen nacionalista Szürke Farkasok csoport is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. július 12. 06:59
Kohl legalább annyira melléfogott Merkellel mint annak idején az MDF Antallal, aki viszont Gönczcel..és hát Ausztriát a németek vontatják..a kis Kurz úgy tűnik ráadásul még zsarolható is..Soros pedig tett neki egy visszautasíthatatlan ajánlatot..de Ausztriának szüksége van a szénfekete fiatalemberekre..ki más tudna jobban vigyázni a legelőkön a Milka tehenekre..
jánosbácsi
2020. július 10. 23:12
Danika nem tudja ,hogy a Monarchia többnemzetiségű államszövetség volt, nemzetiségei közül a német nyelvű osztrákokon és a magyarokon kívül a fontosabbak a különböző szláv népek (lengyelek, ukránok, csehek, szlovákok, szlovének, horvátok, szerbek, bosnyákok), a románok és az olaszok voltak.
Akitlosz
2020. július 10. 23:01
Bécset már Ferenc József idejében is szedett-vedett népség lakta, tekintve, hogy akkor egy sok nemzetiségű nagy birodalom fővárosa volt. Azóta ha más nem is,d e a szedett-vedettség megmaradt Bécsben.
zsoltkom2
2020. július 10. 21:20
"Ha ezt Ferenc József látná" Isten nem kalkulált azzal, hogy kevésbé élhető területeket is teremtett. Meg azzal sem, hogy határokat húznak az emberek. Így a menekültek Isten külön balanszai a teremtményeinek... direkt azért csinálta, hogy ki lehessen őket dobni. Csak a fajta tiszta birkák alkalmasak a pásztorkodáshoz. Már ők is sokan vannak a karámban, alig jut kaja... mit képzelnek az idegen birkák?! Katolikus területen katolikus birka élhet az elsőbbség jogával. Van is ilyen rendszertan az állatvilágban. Meg a nagy keresztény megeszik a kis halat. A fő jellemzője hogy emlős.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!