El tudom képzelni a 7-800 forintot, hiszen a parkolási díjat a mindenkori BKV-jegyárakhoz viszonyítják

2020. július 02. 22:03

A kormány 13 fővárosi kerület esetében finoman szólva nem pártfogolja az önkormányzatot, noha mindenkitől elvesznek.

2020. július 02. 22:03
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Józsefváros

„- Másik hangsúlyos ígérete az Airbnb megregulázása volt. Soproni Tamás, terézvárosi polgármester kollégája ebben a kérdésben nem halad túl jól.

- Nekünk itt is bejött a munkacsoport. Vannak jó külföldi példák, amelyekből lehet tanulni. A legfontosabb, hogy a »fekete« Airbnb-nek véget vessük. Ezeknél van a legtöbb gond, ezért ellenőrzéssel, illetve új, keményebb szabályokkal vissza kell szorítani ezt a jelenséget. A személyes felelősségvállalást tartom a legfontosabbnak. Az is elengedhetetlen, hogy a lakásokat kivevők tudatában legyenek annak, viselkedésüknek büntetőjogi kockázata is van. Az ugyanis nonszensz, hogy miután szétverték a lakást, megbüntetik őket ötezer forintra. 

- Valóban 7–800 forint lesz Erzsébetvárosban a parkolási díj?

- Ezt még nem tudjuk. Fontos tudni, hogy 2019 januárjában még az előző önkormányzatnak leesett a tantusz, hogy év végével lejár a parkolási szerződésük. Ezután néhány látszatintézkedésen kívül semmit sem tettek, pedig kapták az ügyben illetékes ügyvédtől a leveleket. Mi november 4-én léptünk hivatalba, és azzal szembesültünk, hogy hat héten belül lejár a szerződés. Ezért meghosszabbítottuk fél évvel, ezalatt pedig felépítettünk egy új rendszert. Saját hatáskörben fogjuk működtetni a parkolást. A kerület egyedül nem tud díjat emelni, viszont kezdeményeztem, hogy a főváros vizsgálja felül a kategóriákat. El tudom képzelni a 7-800 forintot, hiszen a parkolási díjat a mindenkori BKV-jegyeárakhoz viszonyítják. Ez az összeg két jegy ára. Erzsébetvárosban az a célunk, hogy minél kevesebben jöjjenek autóval, akik pedig idejönnek, a lehető legkevesebbet parkoljanak. A kerületben több mint tízezer autó van regisztrálva, miközben 7 ezer parkolóhely van. Tehát az itt élő embereknek sincs elég helye.

- Karácsony Gergely főpolgármester, Pikó András józsefvárosi polgármester és ön is azt mondja: nem hagyják, hogy kivéreztessék az önkormányzatokat. Erzsébetváros mit tesz ez ellen?

- A kormány 13 fővárosi kerület esetében finoman szólva nem pártfogolja az önkormányzatot, noha mindenkitől elvesznek. Mi például korábban arra kértük a miniszterelnököt, hogy a bulinegyedből származó bevétel egy kis részét kapjuk meg, és hangszigetelésre, korszerűsítésre költhessük a pénzt. Hónapokig nem kaptunk választ, majd Gulyás Gergely miniszter annyit írt, hogy forduljunk Fürjes Balázs kormánymegbízotthoz. Az, hogy a kabinet Erzsébetvárost, Ferencvárost vagy Józsefvárost bünteti a választási eredményért, elsősorban nem az önkormányzatoknak okoz nehézséget, hanem az ott élő választóknak. Két fontos feladatunk van: tájékoztatnunk kell az embereket arról, hogy pontosan mi történik, valamint minden rendelkezésünkre álló eszközzel tiltakoznunk kell, és a választókat is erre kell biztatnunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. július 04. 15:24
El tud-e a Níder olyan összeget képzelni, amit ő, meg a bandája ne tudna megcsapni?
toef36
2020. július 04. 14:56
Éljenek a NYUGDÍJASOK minél nezezebben, mert ez nekik szól... Éljen a karácsonyfa! - műanyagból...
Saksafar
2020. július 04. 13:55
Nem tűnt fel, hogy évek óta nem változott a BKV jegy ára, de a parkolás óradíja sem?
makapaka2
2020. július 03. 19:10
Képződmény elvtárs, a lopott pénzt visszafizette már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!