A Fidesz csak a szép, egészséges és fehér bőrű emberek véleményére kíváncsi?

2020. július 05. 22:09

A kérdőíveket vizuálisan egy csomó arckép kíséri, amelyeken egytől egyig ápolt külsejű, látszólag egészséges, és nem mellesleg fehér bőrű ember mosolyog tökéletes fogsorral.

2020. július 05. 22:09
Kovács Blanka
Mérce

„Pár hete újra elindult Orbán Viktor kérdőíves csodafegyvere, a nemzeti konzultáció. A »Soros-terv« és Brüsszel megállítása után most egy kevésbé ellenségkeltő témáról, a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról mondhatják el az emberek a véleményüket (már ha az véleménynyilvánításnak számít, hogy sugalmazó állításokról mondhatjuk meg, egyetértünk-e velük vagy sem).

A konzultáció immáron online is kitölthető, a szokásos kérdéssorral együtt pedig jött még egy visszatérő vendég: a Fidesz valóságtól teljesen elrugaszkodott elképzelése arról, hogyan is néz ki az átlag magyar ember.

A kérdőíveket vizuálisan egy csomó arckép kíséri, amelyeken egytől egyig ápolt külsejű, látszólag egészséges, és nem mellesleg fehér bőrű ember mosolyog tökéletes fogsorral – a középosztály megtestesült ideája. Mindez persze önmagában nem baj, nyilván magyar emberek millióira lehetnek még igazak ezek az állítások. Csakhogy amennyiben ez a montázs a lakosság egészét kívánja reprezentálni – márpedig egy nemzeti konzultáció miért ne azt akarná –, akkor ez az összkép dühítően hiányos és kirekesztő, hiszen a teljes magyar társadalom összetétele azért korántsem ennyire homogén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vadászcsaba
2020. július 08. 20:34
Kötelező hülyének lenni vagy több napos töprengés után csak ez jutott eszébe ennek a divatos frizurájú, ápolt és épp fogsorú valakinek?
Mr Diener Mann
2020. július 08. 06:21
A Fidesz egyik szavazó véleményére se kíváncsi, maximum a jólfizetett közvélemény kutatókéra, tanácsadókéra, hogy lehet őket MEGVEZETNI.
kitiltott
2020. július 07. 08:23
Úgy gondolom ha valaki fehérként képes egy ilyen fost írni na az az igazi rasszista a saját fajtájat utálja. Mert egy szerencsétken sikertelen balfasz ha nő ha ferfi.
Robertoo
2020. július 06. 22:05
És egyiknek sincs olyan szép, nagy orra, mint neked. Na, erre varrjál gombot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!