Velük kell élnünk

2020. június 27. 07:31

Ők a baloldalon tíz esztendeje abban élnek, hogy minden, ami jó, az rossz.

2020. június 27. 07:31
Galsai Dániel
Magyar Hírlap

„Álljon itt egy régi cimborám, egykori osztálytársam, jelenlegi kollégám, egy magát »függetlennek« tartó jóember Facebook-válaszának részlete: »Itt hagyott, eltört, vesztes csapat lett az elmúlt száz évben ez az ország. És ezen nem is lehet csodálkozni, annyiszor megtörték a gerincét. Most ezzel a kollektív kiszolgáltatottsággal él vissza néhány cinikus, élelmes csaló.« Itt tartunk. És ezt nem szabad könnyedén venni, de komolyan sem. Mert ők, a baloldalon tíz esztendeje abban élnek, hogy minden, ami jó, az rossz, ami épül, az felesleges, ami a jövőnek szól, az a múltba réved, amiben valaki hisz, az álszentség. A nemzeti identitás szerintük idejét múlta, a nemzet egy tréfadolog, úgy szeretnének egy sikeres országban élni, hogy fájdalmasan megvetnek mindent, ami összetart: határon túli magyarokat, építkezéseket, sportsikereket, nemzetközi és gazdasági adatokat, migráció elleni küzdelmet, vírus elleni sikeres harcot. Velük kell élnünk. Egy hétvégi glossza ennél többet nem tanácsolhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. június 27. 18:58
nemzet, nemzeti identitás? Ami fogalmakat propaganda eszközként, termékként használnak a tefélék? A határon túliak közpénzen vett jóhiszeműsége, jóindulata?
BőröndÖdön
2020. június 27. 13:19
Dani,egyél inkább valamit,az legalább látszik rajtad...:)
Mich
2020. június 27. 11:24
Ők a baloldalon (ideértve természetesen a Jobbikot is) 10 éve csak a hatalom visszaszerzésére gondolnak.
Mich
2020. június 27. 11:22
Ők a baloldalon (ideértve természetesen a Jobbikot is) 10 éve csak a hatalom visszaszerzésére gondolnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!