Palkovicsnak régen meg kellett volna buknia

2020. június 25. 14:21

Félelmetes kimondani, pedig közhely: a mai hatalom logikája bűnszervezeti logika.

2020. június 25. 14:21
Gusztos István
Hírklikk

„A társadalom hatékony szolidaritása, netán teljes ellenállása késik – egyelőre nem akar megszületni. És az idő nem áll meg… Ilyen körülmények között könnyen arra a belátásra jutunk, hogy nincs értelme a »hősködésnek«. Miért nem volt ott az SZFE tüntetésén legalább a budapesti egyetemi ifjúság..? Néha az az ember érzése, az egyetemek ma kevésbé szabadok, mint a múlt század '70-es, '80-as éveiben…Pedig tényleg mindent tudunk már e rezsim működéséről: az ellenzéki önkormányzatok ellehetetlenítéséről, milliárdok érthetetlen – vagy nagyon is érthető –, saját haszonra való eltékozlásáról, elrablásáról, az ellenzék és híveinek nemzetből való kitagadásáról – minden aljasságukról. Gyalázatos, a kultúrát, a nemzetet romboló »kultúrharcukról«, akár a könnyűzene »társadalmasításáról«, Demeter Szilárdok alkalmazásáról, szabadon engedéséről is.

Nincs értelme, nem is lehetséges a hatalommal való együttműködés – nem ugyanazt a nyelvet beszéljük. Minden »egyezkedés« látszat csupán; taktika, amelyre rákényszerülhetnek ugyan, de alapvető céljaikat, uralmuk önkényes, zsarnoki természetét föl nem adják. Így kerülnek fideszes uralom alá egyetemek, színházak, s a Magyar Tudományos Akadémia sem úszhatja meg. Hozzáfogtak az ellenzéki vezetésű önkormányzatok megfojtásához is – minden, amit csinálnak, nem csupán köztársasági értelemben alkotmányellenes, hanem »alaptörvényükbe« ütköző is: ahogy a média világában, úgy a társadalom egész életében korlátlan, ellenőrizhetetlen hatalomra törnek. Aki »egyezkedni« kezd velük, megtörik, és sorsa az önkényuralom igazolójáé lesz.

Félelmetes kimondani, gondolni is, pedig közhely: a mai hatalom logikája bűnszervezeti logika. És ha ennek a NER-nek van arca, hát az Palkovicsé – persze, Gulyás Gergelyé, Németh Szilárdé stb. is: a jó rendőré meg a rossz rendőré. Mögöttük fénylik a Kedves Vezető. Erőszak, olykor nyájaskodó, ám valójában brutális erőszak mindenütt. És egyre nyilvánvalóbban sejlik föl a háttérből e hatalom eszelőssége. Ha van a demokratikus ellenzéknek feladata, hát az, hogy megakadályozza az ország orbáni eszelősségbe való hullását. Hogy eltakarítsa e társaságot, a Palkovicsokat – végső soron magát a zsarnokot, a Kedves Vezetőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2020. június 26. 13:10
"a mai hatalom logikája bűnszervezeti logika." Gusztoskám, én voltam bűnszervezetben, ott nem volt logika, csak az erő. Ismered a Hofi viccet a logikáról: ha nincs akváriumod, akkor buzi vagy.:-)
zolizolizoltan
2020. június 26. 10:47
Felsejlik egy-egy elejtett mondatból , hogy a magyar nagyvárosok szövetsége valamilyen közös akcióra készül, de nem árulnak el többet erről. Mi lehet ez?
Vakfolt
2020. június 26. 08:21
"Félelmetes kimondani, gondolni is, pedig közhely: a mai hatalom logikája bűnszervezeti logika." Honnan szerezte a szerző ismereteit a bűnszervezeti logikáról?
Libraman
2020. június 26. 07:40
Ez a Gusztos egy demens barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!