Köszönet Szikoráért a Szűzanyának

2020. június 30. 13:55

Azt gondolja, hogy a liberálisokat szidni kell, noha bizonyára fogalma sincs a liberalizmus valódi tartalmáról.

2020. június 30. 13:55
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„Bájosan együgyűnek is nevezhetnénk Szikora Róbert gondolatait, amelyeket a 24.hu-nak adott interjúban osztott meg az olvasókkal. És nincs is vele semmi baj, igazában nem is várunk tőle többet, a politika nem az ő területe, mondja ezt maga is, és igyekszik is fényesen bebizonyítani.

Ő egy zenész, aki évtizedek óta részese a magyar popvilágnak, vannak, akik nagyon szeretik, gondolom nem is kevesen, ha egyszer folyamatos teltházas koncertek ad, így keresi a pénzét. Ez utóbbit csak azért biggyesztettem ide a mondat végére, mert Szikorát sokan támadták, hogy jelentős állami támogatásokban részesül, és feltehetően azért, mert rajongója Orbán Viktornak és a Fidesznek. Ez egyébként abszolút a magánügye, még akkor is, ha szeretetét szívesen megosztja az olvasókkal is. Az már más kérdés, hogyan milyen szavakkal teszi ezt.

Azt mondja: »Egyszerű polgárként mondom, hogy Orbán Viktor nélkül ez az ország egy újabb Trianont élt volna át az elmúlt tíz évben. Szerencsére ez az istenáldotta tehetség vezeti az országot, köszönet érte a Szűzanyának és a józan magyar választóknak. Utolsó szó jogán még annyit szeretnék üzenni a liberális barátainknak, hogy gyakorolják velem szemben az általuk hőn szeretett szót, a toleranciát.«

Abban persze már nem vagyok teljesen biztos, hogy Szikora érti minden szónak a valódi tartalmát, hogy például képes-e a helyén kezelni a liberális kifejezést. A kontextus alapján aligha, de mégis: erre mondom, meg hát persze a Szűzanyának szóló üzenet alapján, hogy bájosan együgyű, amiket összehord. A jobboldal szélsőségeseitől hallott szavakat puffogtat, szívesen mondanám, hogy olyanokat, amelyeket Csurka Istvántól tanulhatott, de ez nem lenne igaz: ezek a tanítások már Orbán Viktortól, vagy Kövér Lászlótól származnak. Azt gondolja, hogy a liberálisokat szidni kell, noha bizonyára fogalma sincs a liberalizmus valódi tartalmáról.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. július 01. 13:33
Szikora kedves, tisztességes fickó, ritka az ilyen abban a világban ahol él.
Esvány
2020. július 01. 13:29
Ha jól értem Németh böffenetét, akkor Szikorát együgyűnek tartja, mert az toleránsnak véli a liberálisokat. Németh ki is oktatja, hogy fogalma sincs a liberalizmusról, aki azt hiszi, hogy ők toleránsok. Kell még valamit mondani, Ildikó?
hakos
2020. július 01. 13:25
Szóval Péterkének nem sikerült a toleranciát gyakorolnia.... :D Amúgy temiattad meg átkozzuk a sátánt, aki nem vitt el benneteket a pokolba?
nyugalom
2020. július 01. 11:11
Hát enndk a komcsinak sok fogalma lehet a liberalizmusrol, kádárék, lendvaiek utan! Ez is egy aljas barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!