Kirekesztő igazság: a nők menstruálnak, a férfiak nem!

2020. június 12. 15:13

Teljesen mindegy, hogy a kisebbség vagy a többség veszíti el józanságát, mindkettőnek hatalmában áll meghurcolni, megsebezni, károsítani a másikat.

2020. június 12. 15:13
Gacsályi Sára
egy.hu

„Nem tökéletes a világ, sosem lesz az. Nem lesz mindig mindenkinek minden jó. A jövőben is lesznek kisebbségek, lesznek olyanok, akiknek rosszabb, mint a másiknak – a kérdés az, hogyan reagálunk erre. Emberséggel, józansággal, kölcsönös körültekintéssel, vagy elfogadásnak és asszimilációnak címkézett agresszív törtetéssel, érvényes állítások eltagadásával, a létezése okán bántó többség megsemmisítésével.

Nem várhatjuk el a világtól, hogy paradicsomi hely legyen, addig nem, míg élet van rajta. Emberi természetünk része, hogy rossz is van bennünk – éppen ezért kell józannak lenni, figyelni önmagunkra, meg-megkérdőjelezni tetteink helyességét, önkritikusan élni. Ez azonban egyéni feladat, egyéni felelősség, amit akkor sem spórolhatunk meg, ha a többség, és akkor sem, ha a kisebbség táborát erősítjük egy adott ügyben. Soha nem lehetünk reflektálatlanok, vakok arra, ami körülöttünk történik, mert látjuk: egy ponton túl teljesen mindegy, hogy a kisebbség vagy a többség veszíti el józanságát, mindkettőnek hatalmában áll meghurcolni, megsebezni, károsítani a másikat.

Itt tartunk 2020-ban.

Az idei év tisztán megmutatja a világ hibáinak forrását: az embert. A mindig többet akaró, magát túl sokra tartó két lábon járó kivagyiságot.  És bár halljuk, hogy mostantól másképp folytatja majd az emberiség, a poszt-korona embere tanul a hibáiból és jobbá válik, ha őszinték vagyunk magunkkal, beismerhetjük, hogy nem így lesz. Az emberiség kollektíven soha nem haladhatja meg emberi mivoltát, és minél jobban erőltetné ezt (akár a többség, akár a  kisebbség), annál nagyobb károkat szenved el a világ és a benne élők. Viszont ha tökéletesek nem is, józanok, emberségesek és együttérzőek egyen-egyenként lehetünk. Azzal már előrébb lenne a világ.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
998877
2020. június 16. 13:23
Pocsék írás. Nem értem mit keres Gacsályi a Mandinernél.
syphax
2020. június 14. 04:30
"...Kirekesztő igazság: a nők menstruálnak, a férfiak nem!" NA NE IZÉJJ MÁÁN' SACIKA! ÉN EDDIGELÉ ASSZTAT HITTEN, HO' CSAK A DELFINEK SZOKNAK MENS..EZNI...."ÜZEKEDÉS IDEJÉN"....NAHÁÁÁT!!???! HÓTTIG TANUL A MAGYAR DÓGOZÓ NÉP!
Coccothraustes
2020. június 14. 00:44
Gacsályi nem tud cikket írni. Unalmas közhelypuffogtató.
Zsusztina
2020. június 13. 06:48
A kimásolt rész nagyon jó, gratula Sára, de ebben semmi nincs a menstruációról, kedves mandisok. Ezt hívják manipulációnak, mégpedig káros, hazug manipuláció. Ugyanis a nők és férfiak közötti jogegyenlőség nem azt jelenti, hogy biológiai egyformaságra törekszünk, hanem igazságos, egyenlő társadalmi rangra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!