Facebookisztán cenzorai

2020. június 25. 22:53

Sztálin tehát rendben van a közösségi oldalon, de a Teleki Pál-emlékéremről szóló hír nettó nácizmus.

2020. június 25. 22:53
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„A minap különös értesítést kaptam a Facebooktól. Figyelmeztettek, hogy nem tartottam be a „közösségi alapelveket”, jelentsen ez bármit is. Mielőtt megnéztem volna, melyik bejegyzéssel lehet a gond, elgondolkodtam azon, mivel is sérthettem meg annyira a Facebook közösségét, hogy ilyen drasztikus módszerhez folyamodtak. Talán az volt a baj, hogy kiálltam az Elfújta a szél mellett? Vagy az, hogy szóvá tettem, hogy a könyvek levétele a könyvtárak polcairól bizony már kőkemény diktatúra? Legnagyobb meglepetésemre nem ezek okozták a cenzorok lelkében a súlyos, gyógyíthatatlan sebeket, bár kétségtelen, hogy hozzájárultak a megregulázásomhoz.

A hír, amit megosztottam, és amit kifogásoltak, az volt, hogy a Bethlen Gábor Alapítvány 2020-ban Teleki Pál-emlékérmet adományoz az Ismerős Arcoknak, Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak, valamint Grezsa Istvánnak, Gyurácz Ferencnek és Kassai Lajosnak. Azzal, hogy ezt kitettem a közösségi oldalra, hozzájárultam ahhoz, hogy „veszélyes személyek és szervezetek” jelenjenek meg a Facebookon. Lefordítva és egyszerűsítve náci lettem. Mondjuk, azt senki nem magyarázta meg, hogy az említett bejegyzésben ki vagy kik számítanak veszélyes személynek vagy szervezetnek, de megnyugtató, hogy vannak, akik éberen őrködnek, és lecsapnak arra, aki szerintük kilengést mutat a náci irányba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. június 26. 21:53
Szénné kell bírságolni. Távozni úgy sem tud.
Akitlosz
2020. június 26. 21:24
Ez a nyanya írhat a Magyar Hírlapba. Nem a facebook fizeti ezekért a cikkeiért. Érthető, hogy a facebook gátat akarna szabni a fizetett Fidesz propagandisták ténykedéseinek, akik amúgy is utálják a facebookot, csak az a munkájuk, hogy azt is elárasszák Fidesz propagandával
atila68
2020. június 26. 20:32
A facebook 14 éves kisdiákok egynapos posztmentes profilját törli igazolvány fénymásolatot, és lakcímkártya fotót követelve, majd mikor ennek eleget teszel véglegesen törlik azt.
matykox
2020. június 26. 18:26
Na igen. Az is hülye, aki az orwelli gondolatrendőrség inkarnációjának a "szolgálatait" igénybe veszi. Az a hype, hogy ma már e nélkül élni se lehet - az egyszerűen nem igaz. A lustaságnak és a tudatlanságnak az árát sajnos mindenki megfizeti, aki arra a szarra "belép". Fel kellene éleszteni egy magyar oldalt. Esetleg konzultálni kellene a kínai és az orosz kiberesekkel ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!