A szellemi alvilág: Szakács Árpád

2020. június 20. 08:33

Szakács módszereinek kritikája elvileg nem egy szaktörténész, hanem az újságírás vagy a klinikai pszichiátria feladata lenne.

2020. június 20. 08:33
Ungváry Krisztián
Magyar Nemzet

„Lehet, hogy egyeseknek a címben szereplő jelzős szerkezet dehonesztálónak tűnik. Én azonban – Engel Páltól kölcsönözve a kifejezést – egyszerű ténymegállapításnak szánom. Szakács Árpád közismert kormánypárti médiaszemélyiség és üzletember, aki emlékezetpolitikai és történettudományi kérdésekben nyilvánít véleményt úgy, hogy a tudományos igényű beszédmód alapelveit minden megszólalásával semmibe veszi, és kizárólag a népszerűség és az anyagi jövedelmezőség szempontjaira tekint.

Szemben azokkal, akik állításaikat konkrét források alapján logikus érvekre építik, Szakácsnak egy vezérlő elve van: annak az állításnak a sulykolása, hogy minden rosszról az általa a posztkommunisták és a balliberálisok jelzőkkel ellátott személyek tehetnek – akik közé persze nem érti bele Pozsgay Imre PB-tagot, Raffay Ernő III/III-as besúgót és a »Magyarságkutató Intézet« más kommunistáit stb. Vagyis azokat, akik a fideszesség szenteltvizével lemoshatták korábbi bolsevik énjük szennyét, és üdvözülhettek az új NER-vallásban. Szakács módszereinek kritikája elvileg nem egy szaktörténész, hanem az újságírás vagy a klinikai pszichiátria feladata lenne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. június 22. 17:05
A szellemi alvilág: Ungváry, Romcsics, Gerő, Karsai stb. azért "történészek", mert pontosan tudják, hogy mit ne kutassanak...
syphax
2020. június 22. 02:50
UNGVÁRY KRISZTIÁN= EGY NIEMAMAN, NAGY 00! SZAKÁCS ÁRPÁD=IGAZ LS TISZTESSÉGES MAGYAR EMBER, KOMOLY GONDOLKODÓ ELME, KÖVETÉSRE MÉLTÓ TÖRTÉNÉSZ ÚJSÁGIRÓ. ÉG ÉS FÖLD KÜLÖNBSÉG VAN KETTEJÜK KÖZÖTT..SZAKÁCS JAVÁRA!!!
Flagellator1974
2020. június 21. 23:37
Ennek a seggfejnek az "állításait" Szakács az utolsó hazug szóig megcáfolta. Krisztián leszophat.
matykox
2020. június 21. 22:16
Egy buta segg az Ungváry. És persze rohadt nagyképű, mintha egy szellemi piedesztálról szónokolna. Pedig csak a pöcébe esett bilin állva szürtyögi a szmötyit és köpködi a sűrűjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!