Az élet megy tovább

2020. május 24. 14:54

Mi, városi emberek nagyon elszoktunk már a valóságtól.

2020. május 24. 14:54
Pozsonyi Ádám
Origo.hu/888

„Az ember korunkban elszokott a valóságtól, mely nem más, mint kegyetlen létharc. Ugyanis a természet kegyetlen, és egyáltalán nem kedves vagy jóságos. Ez a kegyetlenség ott van továbbra is, ott dolgozik, csak mi elparavánoztuk, hogy ne lássuk, mert túl finomak lettünk az elviseléséhez.

De attól még az ott van, és irányítja az eseményeket. Ezt nem szabad elfelejtenünk soha.

Épp ezért, ha bekopogtat ablakunkon a valóság, csak ámulunk. Ennek részben oka, hogy évszázadok óta – konkrétan a nagynak kikiáltott francia világfelfordulástól és mészárlástól kezdődően – utópiákhoz, (rém)álmokhoz, íróasztal mellől kiokoskodott mesékhez van szoktatva tudatunk. Liberalizmus, anarchizmus, szocializmus, kommunizmus, feminizmus, újabban genderizmus – egytől egyig az univerzum természetének erőszakkal történő átpingálása, amit persze csak a városi ember nézegethet ideig-óráig kedvteléssel, a paraszt rögtön tudja, hogy baromság az egész. (Talán ezért is igyekszik minden haladó szellemű politikai tömörülés elsőként felszámolni a parasztságot). Mi, városi emberek nagyon elszoktunk már a valóságtól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. május 24. 22:12
Selejt punk, huzzál le vidékre és éljél ott. Ne itt oszd az észt(Ami neked nincs).
BőröndÖdön
2020. május 24. 20:54
Ádi,az intézet,ahol élsz,egy városban van?Nem gondoltam...:)
I.E.D.
2020. május 24. 20:07
Kolberg az a "Colberg", fideszes észkombájn- jelenleg Kolobrzeg, Lengyelország...ennyit a fasiszta "valóságról".
fpéter
2020. május 24. 18:27
csipkerózsikaálom vs. rögvalóság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!