Tiltsa meg a kormány az egészségügyi védőfelszerelések exportját!

2020. április 06. 16:03

Ahelyett, hogy maszkot adunk nekik, inkább toloncoljuk vissza Gruevszkit Észak-Macedóniába!

2020. április 06. 16:03
Bencsik János
MTI-OS

„Azonnal tiltsa meg a kormány az egészségügyi védőfelszerelések exportját!

Felszólítom a kormányt, hogy azonnali hatállyal tiltson be minden, a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezéshez elengedhetetlen egészségügyi védőfelszerelés kivitelét az országból. Mivel bizonyos gyógyszerhatóanyagok exportjára már érvényben vannak hasonló korlátozások, ennek a lépésnek nem lehet jogszabályi akadálya.

Szijjártó Péter mai bejelentése, miszerint maszkokat és védőfelszereléseket szállítunk több balkáni országba, köztük Észak-Macedóniába, teljességgel elfogadhatatlan. A magyar orvosok, betegápolók és szociális munkások többsége ugyanis a mai napig semmilyen védőfelszerelést nem kapott. Számos helyen az egészségügyi dolgozók maguknak vásárolnak vagy varrnak maszkokat, a járvány ráadásul még bőven felfutó szakaszban van hazánkban.

Abban a helyzetben, amikor az állam a saját állampolgárait sem tudja megvédeni a fertőzéstől, a védőfelszerelések exportja felháborító felelőtlenség, amely magyar emberek életét veszélyezteti.

Abban az esetben, ha diplomáciai szívességet szeretnénk tenni Macedóniának, azt javaslom, inkább toloncoljuk vissza a korrupcióért korábban elítélt miniszterelnököt, Nikola Gruevszkit.”

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2020. április 07. 13:57
Már ez is Soros nótáját fújja?
atila68
2020. április 07. 11:59
Ez nem olvasta az EU prominenseinek véleményét, hogy milyen nagyszerű dolog, hogy összefogás van Európában? Az olaszok például betegeket exportálnak Németországba. Miért zavarja, hogy Magyarország is segít más európai országoknak? Ez most az igazi európai magatartás.
Óbor Dezső
2020. április 07. 11:36
Hülyegyerek ki a f...nak osztod itt az észt, hogy szavaztál tetü?
SigSauer
2020. április 07. 02:06
Ki ez a senki, aki itt felszólítgat? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!