Soros, Karigeri és a zöldhasú

2020. április 11. 10:28

A forint lejtmenetének semmi köze a gazdaság állapotához.

2020. április 11. 10:28
Csákó Attila
Magyar Nemzet

„A hokiszurkolók a Támadás, háború! című rigmussal is szokták buzdítani kedvenceiket. Szerintem ők a sportvilágban azok, akik leginkább a fair play szellemében drukkolnak, ezért nem aljas retorikai rigmust vélhetünk felfedezni a szavaikban, hanem szívből jövő támogatást. De a Támadás, háború! lehet nemcsak kedves szólam, hanem véres valóság is: ez zajlik a forint ellen, sokadjára. Az elmúlt időszakban a régiós devizák a koronavírus miatti globális és külpiaci feszültségek miatt gyengültek, de a forint mélyrepülése kilógott közülük. Bár a jegybank minapi lépései megnyugtatták a pia­cot, 360 forint alá erősödött a fizetőeszköz, és ha kell, az MNB újra beavatkozik, de ne legyenek kétségeink, a spekulánsok újra lecsapnak.

A forint lejtmenetének semmi köze a gazdaság állapotához, a több éve tartó fegyelmezett pénzügypolitika ugyanis azt eredményezte, hogy az államadósság csökken, a büdzsé hiá­nya nem magas, a GDP pedig öt százalék környékén volt. Vagyis a fundamentumok jók. Persze nem először válik el egymástól a valóság és egy kreált világ, emlékezzünk csak arra, hogy korábban a hitelminősítők a pozitív gazdasági mutatók ellenére sem emelték Magyarország besorolását a befektetési rangsorokban. Szerencsére az idő múlásával a befektetők már a saját szemüknek hittek.

Kijelenthető, hogy a forint elleni támadás mögött aljas politikai és pénzügyi érdekek állnak. A magyar ellenzéknek semmi sem drága!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viribus Unitis
2020. április 12. 17:54
Kimaradt, bocsánat: jobb oldalon, fentről a második táblázatban az államadósság devizaértéke.
koronaszepe
2020. április 12. 09:28
A Pedo Srácokról rendre lemaradok, ez igaz, nem olvasom őket. Erről a régi vicc jut eszembe, miszerint, ha örömet akarsz szerezni a kutyádnak, kezd el verni egy husánggal szakszerűen, alaposan, majd hirtelen hagyd abba. Meglátod, nagyon fog örülni! Nehéz feloldani a kognitív disszonanciát, hogy akkor most jó a szar, vagy szar a jó, mi?
bsm99
2020. április 12. 07:58
Az előzőhöz... https://m.youtube.com/watch?utm_medium=link&v=vDO6IxYEl28&utm_campaign=mandiner_202004&utm_source=mandiner
Pelso j.
2020. április 11. 15:15
Pontosabban nemcsak a gazdaságnak van köze. Tudod , a befektetők és piaci szereplők mérlegre tették és leértékelték a fidesz elvtelen és hiteltelen politikáját. Amely abszolút tükröződik a hozzád hasonlók olcsó hablatyolásában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!