Parászkaságok

2020. április 26. 15:43

Világos, kik fújják a passzátszelet az erdélyi magyar médiában. És teszik ezt a magyar kormány támogatásával...

2020. április 26. 15:43
Szentgyörgyi László
Erdélyi Levelek

„A korábban a csíki székelyeket sértegető Parászka legfőbb támaszának a stúdióvezető Szász Attila bizonyult, aki Markó Béla egykori RMDSZ-elnök táskahordozójaként szerzett elévülhetetlen érdemeket, jelenleg pedig Kelemen Hunor feltétlen bizalmát élvezi. És ez már fel is jogosítja arra, hogy szemet hunyjon – vagy talán egyenesen bátorítsa? – a nyilvánvalóan Orbán-fóbiában szenvedő Parászkának a magyar kormánypártokat, a kormányt gátlástalanul támadó, a magyar miniszterelnököt zsarnokként beállító kijelentései felett.  A petíció szerzői már akkoriban rávilágítottak a lényegre, hogy Parászka »rádiós propagandát folytat, műsoraiban gyakran manipulál, eltér az igazságtól. (…) Sajtós és rádión kívüli tevékenysége során bizonyos (párt) körök és ideológiák elkötelezett támogatója, a romániai és magyarországi magyar média botrányos szereplője. (…) Olyan témákat és álláspontokat erőltet egyoldalú módon, amelyek a hallgatók többsége számára idegenek és irritálóak«, valamint »képtelen a csapatmunkára, kollégáival arrogánsan, minősíthetetlen hangnemben beszél, sőt szerkesztőségi viták során olyan szidalmakra ragadtatja magát, mint <>, vagy <>«, ami megengedhetetlen egy munkaközösségen belül és annál inkább egy közszolgálati rádióban!!!

Ebbe s sorba illik Parászka újabb akciója, amelyben tettlegességgel vádolta meg kollegáját, Kiss Dénes szerkesztőt, amit utóbbi határozottan tagad, azt állítva, hogy ellenkezőleg, vele szemben viselkedett a vádló goromba módon, meglökve, iratait kezéből kiverve. Az eset nyomán Parászka panasszal fordult Szász Attila szerkesztőségvezetőhöz, aki elhárította magától az eset  kivizsgálását, megfelelő módon való lezárást. Parászka bűnügyi feljelentést tett az őt ért állítólagos sérelem miatt. Hasonló szándékát maga Kiss Dénes is jelezte.

Közben a MÚRE is szükségét érezte az állásfoglalásnak, amelyben nehezményezik, hogy »a Marosvásárhelyi Rádió magyar adásának vezetősége nem lépett fel kellő határozottsággal a kialakult konfliktus szerkesztőségen belüli kezeléséért« – áll a dokumentumban. A magyarországi közpénzből létrehozott és fenntartott, az RMDSZ szócsöveként működtetett Erdélyi Magyar Televízió közleményben állt ki már nem Parászka, hanem Szász Attila mellett, akit szerintük méltatlan támadások érik az Adják vissza a rádiónkat. A Marosvásárhelyi Rádió a MI rádiónk című facebook-oldal szerzője, Ferencz Zsombor részéről.

Ha arra gondolunk, hogy az Erdély Tv főszerkesztője, Szepessy Előd annak a Szepessy Lászlónak a fia, aki korábban Markó Béla elnöki hivatalának igazgatójaként működött, már világos: honnan és ki/kik fújják a passzátszelet az erdélyi magyar médiában. És teszik ezt a magyar kormány, kormánypártok támogatásával…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 27. 07:25
"..Világos, kik fújják a passzátszelet az erdélyi magyar médiában. És teszik ezt a magyar kormány támogatásával..." ÖRÜLÖK ANNAK, HA "IGY" VAN ÉS HELYESLEM--BÁR TUDOM-LÁTOM: MINDEZ ELLENÉRE VAN A FENTI CIKKIRÓNAK. ENNEK ELLENÉRE SZILÁRD MEGGYŐZŐDÉSEM: A MAGYAR KORMÁNY--ÉLÉN DR.ORBÁN VIKTORRAL NAGYON JÓL TESZI EZT IS, ERRE VAN SZÜKSÉG ÉS SOK MÁST IS! ( AMIVEL NEM AZT AKAROM MONDANI, HOGY "MINDENT" JÓL TESZ, DE AZT IGENIS, HOGY A DOLGOK DÖNTŐ TÖBBSÉGÉT IGENIS JÓL, SŐT NAGYON JÓL CSINÁLJA!! OLYANNYIRA JÓL, HOGY KORÁBBAM SEMKI MÁS NEM CSINÁLTA ENNYIRE JÓL!) ISTENNEK HÁLA ÉRTE!!!!
polnemkor
2020. április 26. 22:26
Tragikus hogy az elszakított magyarok nem tudják saját erőből elzavarni Parászkát és a többi román ügynököt az elcsatolt területeken működő médiumok irányításából. Ahogyan a felvidékiek sem tudják elkergetni harminc év múltával sem az ottani magyar nyelven agitáló magyarellenes szlovákbérenc propagandistákat. Sajnos ez nem Budapesten múlik.
antioxi
2020. április 26. 20:03
Parázna egy mocskos szájú és gondolatú némber.
kisgul
2020. április 26. 18:30
Boruca Parasciva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!