Paks II ellen csak itthon lehet és érdemes küzdeni

2020. április 23. 18:00

Ebben sem fog „megmenteni” minket a „fejlett nyugat”. Az csak egy mese. Ahogy a zöld és közös Uniós energiapolitika is az.

2020. április 23. 18:00
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Az Európai Bizottság jóváhagyta a Paks II projekttel kapcsolatos terület-előkészítési munkák szabályozásának módosítását. Nem ez az első olyan eset, amikor az Európai Bizottság meghajolt a lobbisták érdekei előtt és várhatóan nem is az utolsó.  Amikor már teljesen egyértelmű, hogy a paksi beruházás az évszázad legrosszabb üzlete, ami növeli az orosz befolyást az Unión belül, ráadásul veszélyes, átgondolatlan, fölösleges, és finoman fogalmazva sem zöld, akkor az Unió további engedélyeket ad ki a projektre. 
Az Unió energiapolitikában évek óta rendületlenül az orosz nukleáris és fosszilis ipar valamint a német nagytőke érdekeit képviseli. Jusson eszünkbe, hogy az Északi Áramlat 2 tekintetében is az Unió vezetése szinte szó nélkül Moszkva érdekeinek feküdt alá. Paks II pedig mivel mind az orosz energiaipar, mind a német nagytőke szempontjából ideális, így ez a beruházás is az Unió áldásával fog épülni.  

Sok ellenzéki kollégám szerint az EU tökéletesen működik és csak az a probléma, hogy kevés felhatalmazása és jogköre van. De akkor, amikor újabb ékes bizonyítékát látjuk, hogy az Uniót lobbisták irányítják, Moszkva befolyása alatt áll és nagyvállalati érdekek kezében van, főként egy olyan meghatározó ügyben, mint a nukleáris energia, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy valóban a kevés jogkör-e a valódi probléma.

Paks II ellen csak itthon lehet és érdemes küzdeni. Ebben sem fog „megmenteni” minket a „fejlett nyugat”. Az csak egy mese. Ahogy a zöld és közös Uniós energiapolitika is az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. április 24. 15:07
majd a liberálisok indukciós tekercset integrálnak a kloákájukba és akkor csak olyan miránsokat kell szerezni akiknek mágneses a pöcse ...probléma megoldva
bpe
2020. április 24. 13:10
"Paks II ellen csak itthon lehet és érdemes küzdeni" ..persze, noha nem kell. zöldek vs. paks? ezt jól kigondoltátok.
Emmanuel Goldstein
2020. április 24. 11:22
Paks 2 környezetszennyező, korrupciós kockázat és pazarló beruházás, nincs rá szüksége az országnak. Temérdek megújuló energiaforrással rendelkezünk (szél, nap, víz, geotermikus), azokra kell épülnie a zöld jövőnek.
B_kanya
2020. április 24. 10:39
" Amikor már teljesen egyértelmű, hogy a paksi beruházás az évszázad legrosszabb üzlete, ami növeli az orosz befolyást az Unión belül, ráadásul veszélyes, átgondolatlan, fölösleges, és finoman fogalmazva sem zöld," 1, Oroszországnak valamikor az EUban van a helye, méghozzá Törökország és Izrael előtt. Sajnos ez azoknak, akik a stazimürkül telefonját is lehallgatták maga a méreg. 2, "felesleges" - még most, erősen takaréklángon is osztrák, szlovák és ukrán árambehozatallal megy Magyarország. 3: "Ződ" az eszed tokja: Jelenleg Franciaország "cokettőekvivalens" értéke, azaz 27 gr/kWh a legalacsonyabb Európában. Túlnyomó része atomenergia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!