Orbán Viktor legyőzhetetlen

2020. április 24. 08:46

A mai Magyarország egy fasiszta diktatúra. Diktátorok ritkán buknak meg választáson.

2020. április 24. 08:46
Szegő Péter
Népszava

„Az a Fidesz-távoli polgártárs, aki reménykedéséhez vár megerősítést, most hagyja abba e cikk olvasását. Szerzőnk nemhogy nem fakaszt számára reményt, de a teljes kétségbeesésbe fogja őt sodorni. A Népszava hétvégi számában Bruck Gábor a Fidesz legyőzésének lehetőségéről értekezik. Bruck alapvetése hibás. Írása abból indul ki, hogy Magyarország polgári demokrácia, ahol a jelenleg kormányzó pártot le lehet győzni. Ez papíron így van, a gyakorlatban azonban nem. A mai Magyarország egy fasiszta diktatúra. Diktátorok ritkán buknak meg választáson.

Egy diktatúra nem attól diktatúra, hogy az Andrássy út 60-ban a pszichikai terror, a körömletépés és a veseleverés, illetve ezek tetszőleges kombinációja zavartalanul üzemel, hanem attól, hogy parlamentáris eszközökkel a végrehajtó hatalmat nem lehet megbuktatni. Tény, hogy a sajtó részben szabad – például ez a cikk is megjelenhet –, a bíróságok pedig még mindig hoznak a NER szívének nem kedves ítéleteket, tehát a politikai berendezkedés nyomokban tartalmazza a joguralom bizonyos elemeit, mindettől azonban a NER nemhogy összeomlani, de még megroppanni sem fog.

Nem 2002-t írunk, hogy a Fidesz némi szájkarate kíséretében, de alapvetően rendezett, demokratikus körülmények között, negyvenkilenc mandátumszázalékkal ellenzékbe vonuljon. Saját szempontjából a Fidesz egyszerűen nem mehet ellenzékbe, mert ezzel a Politikai Bizottság tagjai a tömlöcöt kockáztatják. Ebből következik, hogy ha a szempontjukból szükséges, a hatalom – a totális hatalom – birtokosai elcsalják a választást, ha szükséges, a tömegbe lövetnek a hatalom megtartásáért. Más választásuk egész egyszerűen nincs – az erkölcsi szempontok konkrétan nulla százalékban játszanak szerepet a cselekedeteikben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 27. 09:43
KEDVELEM AZ ILYEN Ú.N. "FASISZTA DIKTATÚRÁKAT" MINT AZ ORBÁNÉ. SŐT TÁMOGATOM!
jantar
2020. április 25. 14:32
Mit irkál itt ez a tökéletlen ?
Szerencsi Veronika
2020. április 25. 14:14
"Fasiszta diktatúra"?????? te meg egy hülye, egy nagyon hülye jizraelita vagy. Diktatúrát ti csináltok - mert mi nem írhatjuk le a saját sajtónkban az ellenetek felhozható kifogásainkat. Mert minden szavunkat ellenőrzés alatt tartjátok. Nem írhatom ki, hogy hülye zsidó vagy...... a többit valóban nem írom mert így is mindig letiltanak, kritikus szavaim miatt. Mert amíg ti Orbánt és Kormányát ekézitek, szidalmazzátok, ócsároljátok, fasisztázzátok - addig a viszontválasz nem tartalmazhat nektek nemtetsző "jelzőket", minősítéseket. A zsidóvilágkongresszus ugrik össze és OV siet kijelentgetni, hogy "zéró tolerencia, ha titeket bántanak". azt meg elfelejti, hogy kéne egy kevés , mondjuk félzéró - ha minket bántotok! Igy aztán akkora a pofátok, hogy egyenesen Orbán leváltását - a védőtöket - akarjátok elkövetni. Orbánt valóban mindig hatalmon fogja tartani a józan ész! Nektek az nincs. Apropó - fasiszta! - mi is van a palesztinokkal???
kiss.istvan770
2020. április 25. 10:03
Te nagyonhülye! "... parlamentáris eszközökkel a végrehajtó hatalmat nem lehet megbuktatni. " Hallottál már arról, hogy miként működik a képviseleti demokrácia? Ha nem tudnád: A polgárok a szavazófülkében beikszelik azt a pártot, amelyikről úgy gondolják, hogy jól fogja irányítani az országot. Amelyik pártot a legtöbb választó választ, az kap felhatalmazást a vezetésre. Tipikus bolsi vagy, a saját idióta nézeteidet fogod a másikra. Neked a "népi demokrácia" elnevezésű diktatúra lenne a demokrácia, a valódi képviseleti pedig a diktatúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!