Internacionalista baloldal nélkül nincs esély ideológiai győzelemre

2020. április 17. 18:21

Szakítani kell a Skandináviára mutogatással és szembe kell szállni a venezuelázással.

2020. április 17. 18:21
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Balra át!

„Valahogy, valamilyen véletlen folytán, néha sokszor előfordul, hogy a »jó baloldal« a gazdag országok baloldala, a »rossz baloldal«, a diktatúrába torkolló baloldal pedig a szegényeké. Anélkül, hogy diktatúra-apologétává válnánk, ez a fajta gondolkodás mindenképpen önreflexiót kíván, hiszen a képlet szerint a »jó baloldal«, a Corbyn-Sanders recept nem importálható félperifériás hazánkba (sem). Itt pl. nem igazán lehet feltenni azt a kérdést, amit Corbyn és Sanders feszegetett, miszerint leraboljuk már a félvilágot évszázadok óta, és mégis szegények vagyunk, hogy lehetséges ez? A Sanders-Corbyn inspirálta fiatal baloldalnak (melynek én is tagja vagyok) előbb-utóbb szakítania kell a Skandináviára való mutogatással és szembe kell szállnia a venezuelázással és egyéb hasonlókkal. Nem azért, hogy zászlajára tűzze az autoriter Maduro-rezsimet (Isten ments), hanem mert nem lehet megválaszolatlanul hagyni, mi hozza létre ezeket a rezsimeket, hol csúsznak szándékaik félre és morális bukásuk miért ajándék a kapitalizmusnak. Globális, ha úgy tetszik internacionalista baloldal nélkül nincs esély »ideológiai győzelemre« .”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NagyLaci
2020. április 19. 11:50
Szerintem a baloldalnak a legnagyobb problémája, hogy mindig valami internacionalista törekvést elégít ki. Tökmindegy, hogy Sztálin, vagy Soros az uralkodó. A jobboldal nemzetköpontú, de persze lehet itt is világhatalmi célokkal bíró Hitler is. Sajnos mostmár a világ proletárjai egyesüljetek elavult,helyette jöhetnek az értékrend nélküli kevert társadalmak. A baloldalnak az irányítható buta prolikra van szüksége, még azokra akik irányítják őket.
Box Hill
2020. április 18. 20:58
Az, hogy ki mennyit ér a munkáltatónak, vagy közszolga lévén a társadalomnak, azt nem az irígységünk határozza meg, hanem az illető termelékenysége. Ausztráliában vezetéstudományi szakon, az Emberi erőforrások menedzsmentje tantárgyban alaptéma volt az a felmérés, miszerint állami alkalmazott mérnökök és kutatók teljesítménykülönbsége közel 100 szoros is lehet, míg a fizetéskülönbségük csak körülbelül 2.5 szeres. Tehát a legjobbaknak tetemes kizsákmányolást kell elszenvedniük. (Forrás: Wendell L. French: The Personnel Management Process, Houghton Mifflin Co. 1978, 405.old.)
mustarharmas
2020. április 18. 17:05
Tényleg érdekel, hogy honnan, milyen családi háttérből származik ez a sok szélbalos fiatal? Egyáltalán, hogyan gyűjti össze ezt a sok naív / veszélyes / idealista / családilag kódolt bolondot a Mérce?
catalina9
2020. április 18. 14:42
Internacionalista baloldal nélkül nincs esély ideológiai győzelemre" "Kétféle magyar van: NACIONALISTA, és INTERNACIONALISTA. az egyik Árpád-házi a másik szarházi"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!