Dühös vagyok

2020. április 07. 08:02

És kivételesen nem a kormányra.

2020. április 07. 08:02
Lattmann Tamás
Lattmann Tamás
lattmanntamas.hu

„És nem az a baj, hogy Kim Lane Scheppele téved. Van ilyen. A baj, hogy a tévedése iszonyatos károkat okoz az ellenzéki kritikáknak a puccstörvénnyel, valamint az egész jelenleg előállt alkotmányos helyzettel kapcsolatban. Nemrégen a Klub Rádióban tett nyilatkozata igen nagyot ment a különböző kormánykritikus felületeken, lásd például:

http://huppa.hu/ugy-tunik-kim-lane-scheppele-jobban-ismeri-az-alkotmanyt-mint-az-ellenzek/

Az a baj az itt tett állításokkal, hogy egész egyszerűen arról tanúskodnak, hogy az illető egész egyszerűen nem érti az Alaptörvény különleges jogrendi rendelkezéseinek rendszerét.

Mi a gond pontosan? Az, hogy a hivatkozott 48. cikk a háborús helyzetekben alkalmazandó, nem pedig veszélyhelyzetben. Azaz az általa felhívott jogszabályhely itt egészen egyszerűen nem releváns. A magyar alkotmányos átalakulás történelmi aspektusait kíválóan ismerő professzor asszony tévedésének oka pedig a figyelmetlenségen túlmenően nyilvánvalóan az, hogy – ahogy arra én is korábban utaltam – a magyar alaptörvény a különleges jogrendi helyzetek tekintetében példa nélküli módon részletező szabályozást tartalmaz, nem magyar, az alaptörvény struktúrájában nem elmélyedt jogász számára hihetetlenül is részletezőt, és így első ránézésre fel sem tűnik neki, hogy különböző különleges jogrendi helyzetek léteznek.

Nem maga a tévedés az igazi baj, bár joggal merül fel, hogy miért akar megszólalni az új alkotmányról valaki, aki ilyen szinten nem mélyült el abban. Vagy óvatosabban kellene nyilatkoznia, különben többet árt, mint használ. Különösen, ha véleménye ennyi helyre jut el, és válik hivatkozási ponttá. Nem egyszerűen szakmai szempontból dühítő, hogy hány helyről jön vissza egy ilyen szintű tévedés – hanem elsősorban azért, mert a kormánypropaganda csahosai és a vargajuditok külön köszönik szépen az ilyen megszólalásokat, amiket kb. két másodperc alatt tesznek például az európai politikai partnerek előtt nevetségessé, és hiteltelenítik rajtuk keresztül szinte az összes ellenzéki kritikát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ügyek
2020. április 07. 18:38
A nem magyarok számára értelmezhetetlen a magyar kultúra -Háromszentsége- gondolat, a szó és az írás szakrális egysége. Kim Lane Scheppele nincs birtokában ennek a tudásnak, viszont az Orbán gyűlölete, becstelensége, gonoszsága, rosszindulata és Fidesz-ellenessége jelenik meg az írásaiban.
Tatulus
2020. április 07. 15:18
Ez a jogász féreg csak egyike a Magyarországot féktelenül gyűlölő galíciai jöttmenteknek! Köpök rá!
catalina9
2020. április 07. 14:55
hát Lattmann elvtárs az sem jó, ha maga haragszik Scheppele asszonyra, az igazi baj akkor lesz, ha Scheppele haragszik meg magára, Akkor ugyanis magára zúdítja az egész sleppjét, beleértve a Ripacsok határok nélkül NGO-t, aztán Soros vamzerjait, be és kisúgóit stb. stb.
nyugalom
2020. április 07. 14:17
Most komolyan? ki ez az alak? mérvadó? azt akarja mondani, hogy mindenki hülye, senki nem ért semmihez a Kormányban, bezzeg ő! Miért is nem ő a min.elnök vagy bármi? Zavaros fejűek, levitézlett, zsigeri komcsik, libsik bújnak elő a patkányfészekből és osztják az igazságot, javasolnak rengeteg hitelt és baromságot! Elment felettük az idő, fogalmuk sincs, mit csinálnának, ha felelősek lennének, de felelősséget még soha nem vállaltak! Lásd kariferit és bandáját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!