Alkalmatlan

2020. április 15. 09:34

A fővárosban Karácsony szép csendben »rendeleti kormányzásra« tért át.

2020. április 15. 09:34
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás
[origo]

„Karácsony Gergely mikropártja, a Párbeszéd és a szövetségesei szinte orrvérzésig támadták a Fidesz-KDNP-t és Orbán Viktort, hogy szerintük »rendeleti kormányzásra« és diktatúrára készül a különleges jogrend bevezetésével. Eközben a fővárosban Karácsony szép csendben »rendeleti kormányzásra« tért át. Persze, erről ő nem tehet - mondja -, hiszen ebben a helyzetben ez törvényi kötelezettsége. Ez vitathatatlan, csakhogy a törvényi hivatkozásával van egy kis probléma.

»Ma Magyarországnak olyan Alaptörvénye van, amely nem legitim, amely politikai, erkölcsi értelemben semmis« – Karácsony a 2018-as országgyűlési kampányban ezt mondta. Akkor még arról is hablatyolt, hogy ha miniszterelnöknek választanák, nem tenne esküt az Alaptörvényre. A tavalyi önkormányzati kampányban meg azzal hozakodott elő, hogy külön Budapest alkotmányt készít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2020. április 15. 17:10
Nem illik összekeverni egymással az alkotmányt és a törvényeket.
glensi
2020. április 15. 13:55
Azért írtam, hogy ez a pillanatnyi állapot. Reméljük, nem romlik nagyon. A fertőzés nagyjából együtt indult pl. Franciaországgal, Spanyolországgal, Belgiummal, Svájccal... stb. Ez elég jól látszik ezen az oldalon: https://coronavirus.jhu.edu/map.html Ha rákattansz bal oldalon az országra, jobb alsó sarokban látszik a járvány alakulása. "A logikadat kovetve Jemen, Papua-Ujginea, Szudan, Burundi, stb. a legnagyszerubb viruskezelok." Ez meg simán csak rizsa, terelés.
Lacomb
2020. április 15. 12:50
Fertőzöttek száma országosan: 1579 A Karácsony-féle idősek otthonában: 212 Ez 13,4%. Szomorú adat, mint ahogy az is, hogy a felelősség szikráját sem érzi a fenntartó.
westend
2020. április 15. 12:27
"Egy normális városban a járvány idején már március közepe óta ingyenes lett volna a közterületi parkolás, nem a miniszterelnöknek kellett volna az országos parkolási stopról intézkednie, és a Városliget lezárásáról sem alakult volna ki a nevetséges tili-toli. Persze, attól a politikustól, aki a közösségi oldalakon éli az életét, és csupán tartalom nélküli kommunikációra képes, különleges vészhelyzetben is nehéz bármiféle valódi cselekvést elvárni. A Facebook-posztokra rászánt idő alatt például már igazán körbejárhatta volna a budapesti nyugdíjasházakat, és a többi fővárosi intézményt is, arról érdeklődve, hogy vajon milyen állapotok is uralkodnak ilyenkor. Karácsonynak láthatóan problémái adódtak, a vírusvészhelyzet ugyanis nem egyenlő az üres PR-dumába torkollt klímavészhelyzettel. Most nem lózungokra, hanem gyors cselekvésre és a felelősség vállalására lenne végre szükség. Életek múlnak ezen, Karácsonynak tényleg ideje lenne már megemberelnie magát." A 'megembereléshez' ember kellene, nem ez a teszetosza, mindenkit cserbenhagyó ócska fészbukmatador.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!