Válságkezelő programot a leghátrányosabb településeknek!

2020. március 27. 13:45

Aligha kétséges, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény tehát a teljhatalom megszerzéséről szóló törvény lesz.

2020. március 27. 13:45
Horváth Aladár
Mérce.hu

„Szinte biztosra vehető, hogy a koronavírusjárvány – és a nyomában settenkedő szociális katasztrófa – legtöbb áldozatát a békeidőben is kilátástalan helyzetűek közül fogja szedni. Az idős beteg emberek, a hajléktalanok, a legyengült szervezetű, sok betegséggel küszködő cigány gettók lakói – gyerekek és felnőttek egyaránt! – pillanatokon belül szembenézhetnek a halál rémével! Sokkal nagyobb a vírusnak való kitettség, ha nincs megfelelő táplálék és gyógyszer a gyenge szervezet számára. A gettósodott kistérségekben nincs megtakarított pénz, elraktározott élelem, de megfelelő orvosi-és gyógyszerellátottság sincs.
A félelem viszont ezekben a térségekben egyre erősebb: mi lesz, ha nem léphetnek ki az utcára sem, a napszámból befolyt kicsi jövedelem is elmarad, és a koronavírus-járvánnyal éhínség is párosul?

Értük szólunk. És Magyarország erkölcsi hiteléért, a magyar társadalom biztonságáért: arra kérjük a kormányt, tegyen azonnali intézkedéseket a legszegényebbek megmentéséért.

Az Országgyűlés napirendjére tűzte a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés a különleges jogrend bevezetéséről rendelkezik, amely a  kormánynak rendkívüli hatalmi jogköröket biztosít: a rendeleti kormányzást. Egyúttal módosítják a Btk.-t, és súlyos börtönbüntetéssel fenyegetik, aki a védekezést valamilyen módon akadályozza, vagy olyat állít, híresztel, ami az emberekben »zavart vagy nyugtalanságot kelt«. Aligha kétséges, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény tehát a teljhatalom megszerzéséről szóló törvény lesz. Minden ilyen szándék ellen tiltakozunk, és bízunk benne, hogy a társadalomnak lesz elég ereje ellenállni ezeknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2020. március 27. 21:29
Először tanítsd meg a testvííííííííííííreidet, hogy ne trágya legyen a házuk a környezetük. A disznók tisztább környezetben élnek! Majd tanítsd meg a testvííííííííreidet, hogy ne tespedjenek az utcán az árok partján hanem húzzák be az elhízott (mind olyan mint egy tehén) seggüket a házba! Majd taníts meg a testvííííííííííííííreidet, hogy akkor kenjék magukra a festéket, körömlakkot ha megmosták a pofájukat, kezüket mert ugye okos telefonra, a képük mázolmányára, hajfestésre ....van píííííííííííííízük! Na majd ezután menj vásárolj be nekik a saját píííííííííííííízedből!
kunfia
2020. március 27. 15:50
Ebben azért van valami. Ha a cigányoknál továbbtart a vírusfertőzés,az okvetlenül visszahat azokra is,akiknél már lecsengőben lesz.Viszont az uszításból nyerhető népszerűséget tolvajunk sosem vetette meg,így inkább uszítani fog két lopás közt.
dick52
2020. március 27. 14:32
Mióta érdekelnek, téged az idős beteg emberek, more?
Magnólia
2020. március 27. 14:31
'Minden ilyen szándék ellen tiltakozunk, és bízunk benne, hogy a társadalomnak lesz elég ereje ellenállni ezeknek.' A társadalom melyik rétegére gondolsz? Aki tanult, dolgozik, és nem szereti a lusta, nagyhangú semmirekelőket. Annyi gagyi smukkos rohangál, kérjél tőlük, vagy menj vissza Kanadába, vár a segély. Te senki nagypofájú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!