Sértés

2020. március 30. 09:41

A kommunista ideológia okozta szellemi vírus is gyilkos világjárványt okozott az elmúlt században.

2020. március 30. 09:41
B. Varga Judit
Látószög blog

„Van egy közkeletű kifejezés az egykori keletnémet területen: Mauer im Kopf. Vagyis a fejekben lévő fal, amely ott van az áldozatok és szeretteik tudatában mint borzalmas lehetőség, és ott van a Stasi öregjeiben, az eszme mai követőiben, akik abban reménykednek, hogy majd egyszer visszatér…

A marxista-leninista történelemszemlélet szerint a történelmi korszakokat a haladó (jó) és a reakciós (rossz) erők váltakozó harca jellemzi. Az az egyén, aki nem értett egyet azzal, ami a jelenben és hosszú távon osztályának érdekét szolgálja, „hamis tudatú” volt. Ezt a hamis tudatot a leninista párt élcsapatának kellett eloszlatni. Azokat, akik ellenálltak a kritika és önkritika módszerével zajló felvilágosításnak, egyszerűen hatástalanították, kiiktatták a rendszerből. Vannak, akik még ma is hisznek abban, hogy a megvalósult állatarcú kommunizmus képes emberarcú szocializmussá alakulni. Az új Lenin-szobor kapcsán a Kossuth Rádió betelefonálója állította, hogy a Lenin által megálmodott kommunizmus még nem valósult meg. Nem hittem a fülemnek! Persze, csak Sztálin elrontotta, ahogy az én nemzedékem is tanulta. Az idealizált Lenin a valóságban rögtön az államcsínye után ilyeneket mondott és írt:

„Amíg terrort nem alkalmazunk a nyerészkedők ellen – a helyszínen golyót kell röpíteni az agyukba –, semmire sem jutunk!” (1917. december)

„Azt gondoljátok, győzhetünk a legsúlyosabb forradalmi terror nélkül?”

„Felakasztani, és mindenképp akasztani, a nép szeme láttára. Úgy kell intézni, hogy több száz versztányi körzetben lássa ezt a nép, és reszkessen.” (1918)

„… az osztályellenségeket pedig koncentrációs táborokba kell zárni.” (1918)

„Kíméletlen háború a kulákok ellen! Halál rájuk.” (1919)

„Az orosz földet meg kell tisztítani a kártékony férgektől.” És sok más hasonló iránymutatás…

Hruscsov zseniális húzása miatt él még ez a hamis tézis sokak tudatában. Hruscsov azzal, hogy diszkvalifikálta Sztálint, az eszmét mentette meg. Úgy tűnik, ez a „rebranding” elég hatékonynak bizonyult, még Furet-t is cáfolja: az illúziónak egyelőre nincs múltja… A történelem személyes történetek összessége. Hány Miriamot sért a mai Németországban Lenin és Marx szobra, a marxista-leninista párt létezése és Monika forradalmi üdvözlete? A kommunista ideológia okozta szellemi vírus gyilkos világjárványt okozott az elmúlt században. A mostaniban is fertőz, igaz, hogy csak csoportosan, de vigyáznunk kell, nehogy újra tömegjárvány legyen belőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. március 31. 14:00
Egy összefoglaló írás az ideológiákról, az ideológiagyártás eszközeiről, a propagandáról, arról, hogy az emberek miért olyan fogékonyak az ideológiákra, stb...: https://egyvilag.hu/temakep/072.shtml
Box Hill
2020. március 30. 11:25
Mao Ce-tung a kínai kommunizmus vezéralakja, a Kínai Kommunista Párt első számú elnöke 1945-től kezdve haláláig, 1976. szeptember 9-ig. A kommunista és marxista észjárás és értékrend alapvető megvilágítására nyílik alkalom nyilvánosságra került gondolatai, kijelentései megvizsgálásával. - Amikor nincs elég ennivaló, akkor az emberek halálra éheznek. Ilyenkor jobb hagyni az emberek felét meghalni, annak érdekében, hogy a másik fele jóllakhasson. - Az egy nagyon jó dolog, sőt egy jelentőségteljes dolog, ha megsemmisítjük a burzsoáziát és a kapitalizmust Kínában. Ha összeadnánk az összes földbirtokost, gazdag parasztot, ellenforradalmárt, rossz elemeket és jobboldaliakat, akkor a számuk elérné a harminc milliót. A teljes lakosságunkat figyelembe véve a hatszáz millióból ez a harminc millió nem több mint egy a húszból. Szóval nincs miért aggodalmaskodni Rengeteg emberünk van. Megengedhetjük magunknak, hogy elveszítsünk néhányat. Jelent ez valami különbséget? - Az emberek azt mondják, hogy a szegénység rossz dolog, pedig valójában a szegénység jó dolog. Minél szegényebbek az emberek, annál inkább forradalmiak.
OberEnnsinnen
2020. március 30. 09:55
"A kommunista ideológia okozta szellemi vírus is gyilkos világjárványt okozott az elmúlt században." A kommunista ideológia, újkori nevén globális liberalizmus vírusa sokkal veszélyesebb, pusztítóbb ma, mint kommunista elődje volt. Mindenekelőtt a földkerekség eddig legsikeserebb embertömegét gyalulja, teszi tönkre, a fehér keresztény heterók életterét. Ezek - mi - időkésésben vannak: mire rájövünk, hogy az akció a kiirtásunkról szól, amely ellen fel kellene venni a harcot, akkorra elfogyunk, de legalábbis nem lesz számottevő ellenerőnk. És ezt ugyanaz, illetve annak félreértése okozza, amely alkotó emberré tett bennünket: a lelkiismeretünk, amely a világon a legmagasabb szintű, és ezért a legkonstruktívabb, minden létező embercsoport közül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!