Járvány-kommunikáció

2020. március 10. 10:09

A kormánynak nincs hitele, csak a fanatikus hívők előtt.

2020. március 10. 10:09
Lovász Péter
Népszava

„A kormány akcióinak mindig vannak politikai elemei. A mögöttes megfontolások a kormány tájékoztatásából soha nem hiányoznak, mert (valószínűleg minden) kormány minden döntésében és megszólalásában arra is sandít, hogy mi is lesz az adott ügy politikai következménye, mire készteti majd a választókat. Most az alapállás is bizonytalan. Nem tudható, hogy a vírus milyen hatással és milyen hosszan támad Magyarországon, Európában, világszerte.

A kormány ebből akkor jöhet ki jól, ha láthatóan uralja a helyzetet, ha gondoskodik a betegekről, ha képes megfékezni a járványt. Vagyis a tájékoztatásban eleve fellelhető a habozás, jóllehet a kormány igyekszik azt a benyomást kelteni, hogy a hatóságok és az egészségügyi szolgálatok kiválóan felkészültek a kór terjedésére, az emberek ezt kétkedéssel fogadják. Mert valójában senki nem tudja igazán, hogy mire is kellene felkészülnünk, ugyanakkor a honi egészségügyben alapvetően nincs elég orvos (járványügyi szakorvos), laboratórium, szakképzett személyzet, eszköz és karantén-felszerelés. Vagyis nem hihető, hogy a magyar egészségügy komoly, nagy járványt képes kezelni, mert ehhez nincs elég eszköze.

A hitetlenség másik oka, hogy Orbán Viktor kormánya gondokról-bajokról soha még megalapozott, hiteles információt nem közölt a választókkal. Pillanatnyi érdeke szerint vagy eltúlozza, vagy bagatellizálja a rossz híreket, vagy éppen semmit sem közöl népével, netán kitalál meg nem történt dolgokat. A bajok oka mindig Soros, Gyurcsány és az ellenzék, vagy az Unió. A kormánynak nincs hitele, csak a fanatikus hívők előtt, akiknek mindegy, hogy valami tegnap (pl. klímaválság) csak nevetséges ellenzéki kitaláció volt, ma pedig már a kormányprogram része. (Migráns ide be nem teszi a lábát, mert lehet, hogy fertőző beteg.) És amit Orbán tesz, azt jól teszi, amit mond, azt jól mondja. Jó barátja, Erdogan is igazolhatja. A tények pedig mit sem számítanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libraman
2020. március 11. 09:38
Milyen tipikus a kép erről a fajgörényről! Idős, bolsi, gyűlölködő zsidó, aki kiesett a pikszisből.
gacsat
2020. március 10. 19:12
Ez úgy az ország fele.
TAVIROZSA
2020. március 10. 18:48
Karigeri meg sok CT-t akart, pedig lélegeztető gépeket kellett volna óhajtania !! Semmit nem talál el, de az legalább kiderült hogy Budapesten már nincs hely a vágyott erdősítésre !! A kampányfák egy pincében várják, hogy lebontsanak egy lakóépületet és akkor végre ők is földbe kerülhetnek !! :D :D
Krupp Skya
2020. március 10. 18:38
Nektek volt hiteletek Pubi a köröm lehúzásaitokkal, földelvételeitekkel, egymás akasztgatásával, nyugdíjfelezéssel , igen hitelesek voltatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!