Biden lehet Trump kihívója

2020. március 15. 09:06

A Demokrata Párt elnökjelöltjei – némi túlzással – gyorsabban lépnek vissza az előválasztásokból, mint ahogy Agatha Christie regényének szereplői tűnnek el.

2020. március 15. 09:06
Magyarics Tamás
Magyar Nemzet

„A Demokrata Párt elnökjelöltjei – némi túlzással – gyorsabban lépnek vissza az előválasztásokból, mint ahogy Agatha Christie regényének szereplői tűnnek el. Az elmúlt napokban először Pete Buttigieg és Amy Klobuchar jelentette be visszalépését, majd állt be Joe Biden mögé, a szuperkeddet követő napon pedig Michael Bloomberg követte őket mindkét tekintetben. Lényegében egyikük gyenge szereplése sem volt meglepő. Majd, ahogy az várható volt, Elizabeth Warren lépett vissza a számára messze a várakozások alatti eredményeket hozó szuperkeddi előválasztások után.

Esetében valószínűbbnek tűnik, hogy az ideológiailag hozzá közelebb álló, radikális gazdasági és társadalmi változásokat sürgető Bernie Sanders progresszív táborát fogja majd erősíteni. (Ugyanakkor lehetséges, hogy a támogatói közül nem mindenki követi, és inkább a megválaszthatóságot tartják szem előtt az ideológiai elkötelezettséggel szemben.) A március 10-i minikedd után, amikor Joe Biden meggyőző fölénnyel verte Sanderst az aznap voksoló hat állam közül négyben, egyes demokrata korifeusok, így a képviselőház harmadik legfontosabb pozícióját betöltő, de ami még ennél is lényegesebb, az afroamerikai közösség egyik legbefolyásosabb vezetője, James E. Clyburn egyenesen arra szólította fel közvetve Bernie Sanderst, hogy ő is függessze fel a kampányát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. március 15. 20:10
Van az USA-ban is "még lejjebb". https://youtu.be/VIZxSNhPpH8
Aerion
2020. március 15. 13:25
Tíz kicsi nigger?
Az ajtónak támaszkodni tiIos
2020. március 15. 12:21
Trump megeszi reggelire.
Biivisz
2020. március 15. 11:29
Feltehetően az impeachment valódi célja sem Trump kiütése volt (azt nyilván a demokraták is látták, hogy nem fog átmenni), hanem hogy helyzetbe hozzák Bident. Az más kérdés, hogy az "Ukrajna ügy" fagyija Trumppal szemben még keményen visszanyalhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!