A romagyilkos és a propagandasajtó románca

2020. március 26. 16:53

A halálkommandó vezetője alaposan kigyúrta magát a Btk-ból, perrendtartásból és büntetőeljárás-jogból.

2020. március 26. 16:53
Vágvölgyi B. András
hvg.hu

„Akadozhat Kiss Árpád irodalmi munkássága a szegedi Csillagbörtönben. Az általában a gnosztikusokkal, s különösen Hermész Triszmegisztosszal foglalkozó beígért nagy mű elkészültét megakaszthatja a rendszeres perújítási indítvány-írás. Kiss Árpád nem akármilyen intellektus, az úgynevezett romagyilkosságok pereinek tárgyalásán az eljárás korlátos számú követői (e sorok írója ilyen volt) meggyőződhettek arról, hogy a halálkommandó vezetője alaposan kigyúrta magát a Btk-ból, perrendtartásból és büntetőeljárás-jogból. A 167 napos elsőfokú tárgyaláson dr. Miszori László bíró tanácsa előtt a nyomozati, elsősorban a helyszínelési elégtelenségekre Kiss Árpád alaposan rámozdult, főként a DNS-minták elemzéséért felelős hemogenetikai szakértőt szuttyogtatta, különösebb számára pozitív eredmény nélkül; noha az nyugodtan kimondható, hogy ilyen súlyú ügyben ennyire trehány nyomozás talán sosem zajlott a magyar kriminalisztika ezeréves történetében.

Bérdi Zsolt ügyvéd, aki Kiss Árpád védője volt az első-, és másodfokú eljárásban – Kisst a Kúrián már mostani ügyvédje, Józsa Edina képviselte – azt válaszolta megkeresésemre, miszerint mire föl és miért most került elő ez a téma: »fogalmam sincs, ezek bénázások, nem tudom mire alapozzák«. A perújrafelvételnek ugyanis új tényre kell alapoznia, kérdés, mi lehet az új tény, és mi indokolja az időzítés időpontját. A kormánypárti médiatermék azt írja, hogy »a korábbi eljárás során nem derítették fel megfelelően a szocialista kormányzat, illetve a titkosszolgálatok szerepét a történtekben«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. március 27. 09:47
Kiváló cikk az utóbbi évtizedek legsúlyosabb rasszista terrorcselekményéről.
civis72
2020. március 27. 06:52
"magyar" gyuribácsi most nem repült rá egy kis kártérítésre ?
zakar zoltán béla
2020. március 26. 18:44
Te Te Te Te 2016-os Baszt Zellered után, Te Te te Te TŰT keresel a kazalban?! Te Te Te TűT nem találsz?!
Rugán
2020. március 26. 18:43
A jövőre már annyira nem vagyok kíváncsi, főleg a távoli jövőre nem, de 100 év múlva hamvaimból kis időre feltámadva kíváncsi lennék mik derülnek ki erről az ügyről. Ha tehetném egy borítékba tippeket tennék le, és szerencse játékban vennék részt, hátha nyernék egy kevés lét utódaimnak, majd visszazuhannék hamvaimba. Az (i)gazság szolgáltatás ítéletei napjainkra olyan szintre zuhantak, hogy akár lottóhúzáson, vagy pókeren is megjátszható lenne, ráadásul olyan előnnyel is bírna, hogy sokkal gyorsabban ad eredményt. Sokan az igazságszolgáltatást a társadalom nyakán parazitaként éljük meg. Sajnos volt alkalmam megtapasztalni. (Gyalog polgár polgári pere volt, semmi politika)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!