A koronavírus a bizonyíték Isten létezésére

2020. március 02. 22:53

Eddig Isten egy jó fej csávónak tűnt, akit igazán semmi sem tudott kihozni a sodrából.

2020. március 02. 22:53
Henryk M. Broder
Welt.de

„Nem túl régóta hiszem, hogy Isten létezik. Bizonyítani is tudom. Eddig Isten egy jó fej csávónak tűnt, akit igazán semmi sem tudott kihozni a sodrából. Nem hallotta meg a süllyedő Titanic vagy Wilhelm Gustloff fuldokló utasainak segélykiáltásait, nem állította meg a nácikat, elfordította a fejét a ruandai és a srebrenicai népirtásokkor, és legutóbb Hanauban is úgy tűnt, hogy nem hajlandó megszakítani a délutáni szunyókálását.

De Istennek most elege van a bohóckodásból. Ezért küldte nekünk a koronavírust. Nem azért, hogy próbára tegyen, hanem azért, hogy büntessen. Mi rosszat csináltunk? 

Túl közel kerültünk Istenhez. Elkezdtünk magunk is istent játszani. Megsértettük a globális irányadási kompetenciáját. Elbíztuk magunkat. Mindig a bukás előtt bízzuk el magunkat. Kizártuk a véletlent, inkább olyan plusz mozgástereket biztosítunk tervezéskor, amik még a szocialista tervgazdaságban sem léteztek. 

Európának 2050-ig klímasemleges kontinenssé kell válnia. Von der Leyen így akarja, és az ő akarata törvény. Nincs asztali áldás, viszont Gretához és a »tudományhoz« imádkozunk. A templomaink üresek, az autópályáinkon mozdulni se lehet. 

Egy nap elhatározta, hogy ez így nem mehet tovább. »Minden hajón, ami gőzöl vagy vitorlázik, van valaki, aki a dolgokat szabályozza – én vagyok az.« Nem sokkal később az észak-rajna-vesztfáliai Heinsberg községet karantén alá helyezték, Berlinben lemondták az ITB-t, bezárták a Louvre-t. 

Istennek van humora, de viccelni nem lehet vele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2020. március 03. 17:59
Ezért hullanak az öreg kínaiak, akik még majónak is tapsoltak
sztd
2020. március 03. 16:10
Isten létezését én is tudom bizonyítani, szinte bárkinek személyesen, kellő személyes ismeret birtokában. A Koronavírus azonban azt bizonyítja, hogy a természetet nem ismerjük annyira, mint amennyire megijedünk, ha ez kiderül.
Ivan Lovaszopik
2020. március 03. 15:58
Általános tévedés ,hogy amit el tudunk képzelni Istenről, arra úgy gondolunk, mintha ismernénk a valóságot. Az ember sose fogja úgy megismerni Istent, hogy szemléli a világ eseményeit és valahogy belekeveri Istent a dolgok alakulásába. Isten mindig foglalkozott a bűnnel: például örökre kijelentette, hogy NE TEDD és aki látja, hogy nem tudja nem tenni a bűnt, kezdi megismerni, nemcsak Istent, hanem magát is.
Laudaricus
2020. március 03. 12:32
Az ilyen hülyékre írják jogosan, hogy vallássérült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!