Kár, hogy kétezerhúszban itt tartunk

2020. február 05. 10:03

Az új NAT olyan mintha az lenne az célja, hogy mindenkit elijesszen az irodalomtól és az olvasástól.

2020. február 05. 10:03
Dragomán György
Index

„Ez a mostani NAT minden csak ez nem: száraz, unalmas, szinte taníthatatlan, nem személyre szabható, gyanakvó, poros és bizalmatlan. Olyan mintha az lenne az célja, hogy mindenkit elijesszen az irodalomtól és az olvasástól. Aki írta, az nem tudja, és nem is akarja tudni, hogy mi a tanítás tempója, hogy milyen irdatlan nehezen lehet megszerettetni egy mai átlagos kamasszal az olvasást egyáltalán, és főleg a költészetet, és semmit se tud a mostani digitális és egyre digitálisabbá váló világról.

»Bezzeg az én időmben« mondja, aki kitalálta, és most nyilván azt hiszi, hogy beültethet mindenkit az időgépbe, ami ötven vagy hetven évvel visszavisz a múltba, és ezzel majd sikeresen fogja tudni ráerőltetni a gyerekekre és a tanárokra a saját korlátait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. február 06. 08:45
"milyen irdatlan nehezen lehet megszerettetni egy mai átlagos kamasszal az olvasást egyáltalán" Na ne mondd. A fiam csak nyolc éves és már kiolvasta a Trójai háborút és a Római regék és mondákat. Na persze az osztálytársai akik a mobiltelefont basztatják szakmányban, azok nem.
Dénia
2020. február 06. 07:13
Pont ezért még tízszer olyan fontos, hogy a gyerekek találkozzanak legalább egyszer az életben azzal, hogy mi volt. Hogy hogyan éltek, miben voltak az előző generációk. Már harminc évvel vagyunk a rendszerváltás után, és még mindig ez a múltat végképp eltörölni mentalitás uralkodik nálatok, meg a saját kultúra megsemmisítése. És még ti mondjátok, hogy az Orbán akar buta tudatlan tömegeket termelni az oktatással. Pont fordítva. Ti tartanátok jónak, ha a gyerekek egyáltalán nem találkoznának a múlttal. Pedig a jelen a múltból következik. És ebből következik majd a jövő.
Salamander
2020. február 06. 00:24
Dragomán szerint "az új NAT olyan mintha az lenne az célja, hogy mindenkit elijesszen az irodalomtól és az olvasástól". Szerintem pedig Spíró, Dragomán, Eszterházy Péter és a többi "fantasztikusnak kikiáltott" szar, kozmopolita, urbánus tahó firkász ijeszt el mindenkit az olvasástól. Felesleges belemennünk abba az utcába, hogy kit és mit képvisel dragomán. Ez ténylegesen egy kultúrharc, amelyben vesztésre állnak az erőszakos szélsőliberális erők - bár még mindig nagyon tőkeerősek. A "minden területet lefedni igyekvő" magatartás oka pedig, a pánik: dragomán és tettestársai jobban tennék, ha inkább létrehoznának pl. Gyöngyöspatán egy alapítványi alternatív romaiskolát és megmutatnák hogyan is kell ezt csinálni. Megmutatná az olvasás szépségét a túlkoros, roma és masszívan herbálozó kancigányfiúknak. 2 hónapot nem adok ennek a nagyképű liberális felforgatónak és többé nem hallunk róla. MERT POFÁZNI KÖNNYŰ, viszont navigare necesse est! Lássuk az egyéni kezdeményezést és az általuk "kinevelt roma fiatalok tömegeinek "pisa" eredményeit! :)
998877
2020. február 05. 22:19
Kár, hogy nem most vagyok gimnazista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!