Egy (h)arc a NAT ellen

2020. február 07. 17:39

Végzettsége szerint magyartanár lehet, független, liberális, rendszerkritikusnak tartja magát. Csak éppen nem tud magyarul.

2020. február 07. 17:39
Galsai Dániel
Magyar Hírlap

„Tele van a képével a Facebook, osztják, dicsérik, terjed, akár a koronavírus.

Exteriőrje egyértelműen a mai lánglelkű forradalmárt idézi, aki buborékmentes ásványvizet és puszpánggyökérből főzött bioteát kortyolgat megfontoltan a belvárosi teázókban, asztalán egy szociológiai tanulmánykötet. Mást nem látni belőle, hiszen arca előtt szemmagasságig egy nagy papírt tart, rajta a filctollal felmázolt szöveg: »Én nem tanítok fasiszta írót.« Látszólag nemes vállalás, de igazából mégse az. Ugyanis – a magyar nyelv szabályai szerint – a fenti mondat azt jelenti, hogy nem okítana olyan szerzőket, akik nyilas karszalaggal vagy Mussolini fekete egyenruhájában lépnek a tanterembe. Helyesen ugyanis így szólna a felhorgadás: »Én nem tanítom a fasiszta írók MŰVEIT.« Végzettsége szerint magyartanár lehet, független, liberális, rendszerkritikusnak tartja magát. Csak éppen nem tud magyarul. Sebaj! Majd megtanul. Vagy nem. Egy liberális szimbólum esetében nem illik efféle részleteket bolygatni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tiIos
2020. február 09. 13:03
Döbbenetes, hogy keresztény, nemzeti, népi érzületű Fideszt szerető fiataljainkat balliberális, idegenszívű, kommunista, Soros bérenc katonák nevelik. DDDDDDDD
KannibálTatárÚr
2020. február 08. 10:40
Mi a baj a fasisztákkal és a nácikkal? Védték országuk, nemzetük érdekeit. Ja, hogy a libernyákoknál ez a legnagyobb bűn. Ők ilyen "aljaságra" nem hajlandók. Szerintük mindig az idegennek, a bűnözőnek, a hazaárolónak, az aljasnak van igaza.
Bűbájos Küsmödy
2020. február 08. 01:19
Reménykedem, hogy nem magyar szakos a szöszi tündér...
Pelso j.
2020. február 07. 19:38
Neked most azt kell félremagyaráznod, hogy ideológia és propaganda terjesztés céljára használjátok az oktatást? Vannak sz@rabb foglalkozások is, mint tied. De nem biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!