The Orbáns

2020. január 11. 18:48

Egy a tábor, egy a zászló, legyen egy a név is.

2020. január 11. 18:48
Németh Róbert
hvg.hu

„Hír: Orbán János Dénes helyére B. Orbán Emesét nevezik ki a Magyar Nemzet kultúrrovatának élére. Ha egy kicsit tovább gondoljuk ezt a tendenciát, nem tudjuk nem észrevenni azt a lehetőséget, amit a popkultúra és a NER keresztezése tartogathat számunkra. Annak idején a New York-i pre-punk legendás zenekara, a Ramones minden egyes tagja felvette a Ramone nevet – tisztelgésképpen Paul McCartney egykori álneve előtt (a Beatles basszusgitáros-énekese ugyanis a Paul Ramon álnevet használta néhány alkalommal pályafutása során, valamint párszor Paul Ramone álnéven jelentkezett be hotelszobákba, megőrizve anonimitását).

A Ramones bő húszéves fennállása alatt összesen nyolc tagot fogyasztott el: minden egyes zenész tartotta magát az együttes egységességet sugalló művészi koncepciójához és felvette a Ramone nevet (így lett például Tommy Ramone a 2014-ben elhunyt magyar származású Erdélyi Tamásból, a zenekar alapító tagjából, akinek születése helyét emléktábla jelzi Budapesten, a Toldi mozinál. Nem elhanyagolható mellékszál).

Na, de.

Legyen akkor az, hogy a NER minden egyes szereplője vegye fel az Orbán nevet. Punknak ugyan nem punkok, nagyon nem azok, de ami döntési önállóságukat, szabad mozgásterüket, a saját véleményüket illeti, tulajdonképpen ezzel a módszerrel szépen és plasztikusan jelezhetnék, hogy egyek és azonosak a pártelnök-miniszterelnökkel. Orbán Antal, Orbán Szilárd, Orbán Gergely. Satöbbi.

És akkor lerakhatnánk már végre ezt a lassan tíz éves, unalmas NER mozaikszót és jöhetne egy sokkal izgalmasabb. The Orbáns.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. január 12. 18:20
Januárban 2 milliárd dollárnyi adóssága jár le a magyar államnak, februárban további 1 milliárdos euró kötvény futamideje ér véget. Ezeket az összegeket a kincstár egy összegben fogja rendezni, méghozzá forintban. Erre a fedezet pedig nem más, mint a szuperállampapírból befolyt 3000 milliárd forint egy része. Végül is az a legjobb adósság, amit már kifizettünk. Az országnak az a legjobb, ha az állam a saját állampolgárainak, a saját pénznemében tartozik, hiszen így a kamatok is az országban, a lakosságnál maradnak.
kálmi
2020. január 12. 17:08
Idétlen hülye a cikk írója.
balbako_
2020. január 12. 10:32
És akkor a Kisekről, Nagyokról, Kovácsokról nem írt a faszkalap! Jelzem Németh névvel is össze lehetne gyűjteni sok százezer embert.
atila68
2020. január 12. 10:14
Miért nincs a hvg.hu szerkesztőségében valaki aki elzavarja a hülyéket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!