Még egy díj „Merkel anyunak”

2020. január 13. 20:41

Ki kell-e tüntetni egy politikust azért, amit nem csinál?

2020. január 13. 20:41
Henryk M. Broder
Welt.de

„A ruhásszekrényében tizenhét díszdoktori oklevél lapul a szolgálataiért kapott egyéb elismerések, mint például a Presidential Medal of Freedom, a templini díszpolgári cím, és a ferences konventtől kapott »Szabadság Lámpája«, amit azért adtak neki Assisiben, mert sokat tett »a népek megbékéléséért és békés együttéléséért«. 

Két »csoport« együttélése különösen a szíve csücske: a németeké és a zsidóké. Ezért megkapta a Németországi Zsidók Központi Tanácsának Leo Baeck-díját, a hasonló nevű New York-i intézet Leo Baeck-érmét, a berlini Zsidómúzeum Megértésért és Toleranciáért díját, a potsdami rabbikollégium Abraham Geiger-díját, a Berlini Zsidó Közösség Heinz Galinski-díját, a Zsidó Világkongresszus Herzl Tivadar-díját, nemsokára érkezik ezek mellé a Keresztény-zsidó Együttműködésért Közösség Buber-Rosenzweig-díja »az antiszemita és rasszista tendenciák elleni döntő fellépésért«. 

Sok mindennel lehet vádolni a kancellárt, de azzal nem, hogy antiszemita lenne. De ki kell-e tüntetni egy politikust azért, amit nem csinál? Az egyre növekvő antiszemitizmus tekintetében a zsidók egyre inkább elveszítik a rendszer iránti bizalmukat, és az országot vezetők szárnyai alatt keresnek menedéket, ahogy ezt mindig is tették. Akinek megvan a kancellár mobilszáma, azt hiszi, semmi rossz nem történhet vele. »Merkel anyu« majd rendet tesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
argreened
2020. január 16. 01:36
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆X︆i︆︆︆︆.︆︆︆︆n︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
seculo
2020. január 15. 16:43
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
follnece
2020. január 15. 10:26
M︆︆︆o︆o︆X︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
luisbathhelena
2020. január 15. 00:46
Ahogy mondják ha egy zsidó hülye, nagyon hülye. Úgy tűnik a német zsidók se kivétel: elhalmozzák Muttit kitüntetéssel, miközben akkora antiszemita milliós tömeget enged rájuk és finanszíroz, hogy ihaj....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!