Kiáltvány a szellemi környezetszennyezés ellen

2020. január 12. 09:56

Évtizedek óta azt érzi a magyar társadalom fele, hogy valami, vagy valaki szembe fordította vele saját kultúráját.

2020. január 12. 09:56
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
888

„Nincs jobb és baloldali művészet, halljuk mostanában a »kultúrbéke« változatlanságban érdekelt követeitől. És annyira szeretnénk hinni benne, hogy mondogatjuk néha mi magunk is, bár kajánul hozzátesszük: persze, hogy nincs, csak liberális. De ne poénkodjuk el, mert nagyon komoly kérdést feszegetünk. Évtizedek óta azt érzi ugyanis a magyar társadalom fele, hogy valami, vagy valaki szembe fordította vele saját kultúráját. Elvileg ugye csak érték létezik, meg talmi, másképpen fogalmazva, igaz művészet, vagy giccs. De mit kezdjünk azzal a helyzettel, amikor sem a színházban, filmben, képzőművészetben, zenében és irodalomban, sem a szórakoztatás különféle formáiban nem találjuk az általunk értéknek tartott megnyilvánulásokat, vagy ha igen, akkor csak megalázó, lealacsonyító, röhejessé tett kontextusban.

Fölmerül ilyenkor, hogy valóban máshol húzódik az a törésvonal, amely mentén ketté szakadt Magyarország. (Minimum, ahogy Esterházy Péter mondaná, ha élne.) Hogy hol, azon érdemes egy kicsit rágódni, míg elül a balliberális ellenzék szerint bedarált színházak és az állami támogatás híján éhen pusztuló művészek halálhörgésének zaja.

Egy karácsonyi könyvélményemet hívom segítségül, az abból önkényesen kiragadott részletek segítségével próbálom megvilágítani azt az általános jelenséget, ami euforikus gyönyört okoz az egyik oldalon, míg teljes apátiát, vagy rángó ideggörcsöt a másikon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2020. január 13. 18:30
Gajdics úr kérlek alássan!Mond meg a lézer janinak hogy nézzen magába kérlek alássan!Mert ő k.rta el Hmvhelyt kérlek alássan.Nem csak röfögni kell az önkritikáról meg a változásról kérlek alássan hanem nagyon mélyen őszintén magatokba kell kell nézni kérlek alássan!!!!Mert k.rvára nem lesz jó ha a fletó-fegyőr-botmoxeres moslék győz 2022-ben kérlek alássan....elég volt az áluriemberi beteges viselkedésből kérlek alássan....
galancza
2020. január 13. 18:22
Gajdics úr kérlek alássan!Ne bújj el b.zd meg OV bugyija mögé kérlek alássan!Ne belső körben röfögjél kérlek alássan!Akarsz nyerni 2022-ben vagy ne b.zd meg kérlek alássan????NE Huth úrral és Bayer Úrral röfögjél hanem vállald fel a valóságot kérlek a lássan!!!!Ne mutogass a jónépre mert a jónép a világon minden rendszerben jónép kérlek alássan!!!!!!....Elég volt a gőgből,nagyképűségből,arroganciából kérlek alássan.....Vállald a nyílt vitát vagy gyáva vagy kérlek alássan????Vagy a 2022-es vereséget áthárítod a jónépre kérlek alássan?????És attól jó lesz a helyzet kérlek alássan???és elmész Bayer úrral Bordeaux-i borfesztiválra a vereség után röfögni kérlek alássan????Ideje lenne Gajdics úr észhez térni kérlek alássan...nehogy a fletó-fegyőr-botmixeres moslékkoalició győzzön 2022-ben kérlek alássan.....
Valodi
2020. január 13. 10:35
Bárki másra fogok szavazni, de soha többé erre a hazug ganajra: "Ez a program, az Erős Magyarország programja, amit a kezemben tartok, és amit Önök is ismerhetnek, ez az a program, amelynek segítségével ezt a szövetséget létrehozhatjuk." http://2007-2010.orbanviktor.h.. "...A Fidesz – az uniós szabályozással és gyakorlattal egyezően – a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságokban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….”
galancza
2020. január 12. 21:16
Gajdics úr kérlek alássan!Ne belső körben osszad az észt Huth úrral,Bayer úrral ésa többi áluriemberi úrral együtt hanem hívjátok meg a műsoraitokba fletót,fegyőrt,vonagló gabeszt,botmixeres katát meg a moslákkoalició többi tagját és vitatkozzatok velük.Biztosan rengetegen néznék,hallgatnák mindkét oldalról a szavazók.Tudom hogy botmixeresékkel nem lehet értelmesen vitázni de pont ezt kellene bebizonyítanotok a műsorokban a szavazók számára kérlek alássan.És kérlek alássan Gajdics úr ,hogy magyarázd el OV-nak hogy neki is ki kell állnia a vitákra,és el kell közérthető nyelven mondania hogy mennyivel jobbak a moslákellenzéknél. 2 hetente kéne olyan sajtótájékozatatókat tartani mint amit pár napja tartott,csak sokkal részletesebben kéne elmondani a balos kormányokkal ellentétben nincsenek körbetartozások,ki vannak fizetve az alvállalkozók,a földek nagy részét átlagos magyar gazdák művelik,az allamadósság folxamatosan csökken,a fizetések,nyugdíjak növekednek és sokkal jobb a vásárlóértékük mint a balos kurmányok alatt.És el kéne mondania hogy az összes környező országból lakossági arányokat tekintve többen települtek külföldre mint tőlünk,és hogy az EU-ban nem csak Románia és Bulgária de még sok ország jóval korruptabb nálunk és sok oeu-s országban sokkal jobban összefonódott a politika a gazdasági és egyébb maffikkal.Szóval rengeteg pozitív dolgot lehetne elmondani az elmúlt 9 évről csak be kéne fejezni a gőgös,pökhendi,áluriemberi mentalitást kérlek alássan Gajdics úr.Mindenféle rendű-rangú nagyvárosi,kisvárosi,falusi fideszes képviselők,polgik,hivatalvezetők,intézményigazgatók rengeteg átlagembert,beosztottat sértettek meg az elmúlt években arrogáns,gőgös,pökhendi viselkedésükkel.Elképesztő ahogyan lenézik a szavazókat,a sajátjaikat is.Ez a helyzet Gajdics úr kérlek alássan.És ezen kéne azonnal változtatni,mert hiába a gazdasági fejlődés ha sokan úgy érzik nap mint nap hogy emberileg semmibe veszik őket.Ezért aztán dühből csakazértis alapon sokan a moslákellenzékre fognak szavazni ha a fideszes politikusok,hivatalvezetők,,igazgatók,polgik,képviselők nem változtatnak a stílusukon.Ideje lenne észhez térni és belátni hogy miért bukott el Budapest és sok megyei jogú város októberben.Ezek az eredmények az ellenzék felé fogják húzni a kisvárosi,falusi szavazókat is két év múlva ha OV-ék nem hajlandók emberihangon kommunikálni az átlagemberekkel.Ezt mutatja a jászberényi megismételt választás is.Igaz hogy Lézer Jani meg néhányan beszélnek az önkritika szükségességéről csak az a baj hogy nem gondolják komolyan.Beszélnek a változás szükségességéről de a konkrétumokról kussolnak.Szóval kérlek alássan Gajdics úr ideje lenne észhez térni hogy ne a botmixeres moslékellenzék győzzön két év múlva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!