Brexit egy szociális Nagy-Britanniáért

2019. december 01. 16:28

A Tescóban meg McDonald’sban már lengyelek meg magyarok dolgoznak, a bérlakásokba bolgárok költöztek be.

2019. december 01. 16:28
Weiler Vilmos
Balra át!

„Mert ne tagadjuk a valóságot: a Brexit mögött mély társadalmi problémák húzódnak, évtizedes frusztrációk és a politikusok által messzemenően be nem tartott ígéretek.

A vagyoni különbségek Nagy-Britanniában nagyobbak, mint a többi nyugat-európai országban, a szociális háló gyengébb, a szegénység pedig ezzel együtt általánosabb, mint máshol. A szabad Európa ígérete, a szabadkereskedelem és multikulturalizmus pedig nem hozott sok jót a brit szegényeknek. Még akkor is, ha az igazi probléma nem az európai eszmével, hanem a neoliberális gazdaságpolitikával van.

Egyáltalán nem csoda, hogy az EU-ellenesség Nagy-Britanniában ilyen mértékeket öltött az elmúlt évtizedekben: a brit munkásosztály már régen azt látja, hogy miközben a gazdagok csak egyre gazdagabbak, a Tescoban meg McDonald’sban már lengyelek meg magyarok dolgoznak, a bérlakásokba bolgárok költöztek be, addig az ő életszínvonaluk semmit nem növekedett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. december 03. 16:17
Újabb kommunista kiáltozás. Már a fiatalabbak is megfertőződtek.
KUf23871
2019. december 03. 09:24
Kérem, mondja már meg valaki, hogy ki hozza ezeket a statisztikákat, hogy a tesco-ban, meg a mcdonaldsban magyarok, meg lengyelek dolgoznak. ¿?????
Coccothraustes
2019. december 02. 22:02
Köszönőviszonyban sincs az igazsággal. Saját magának mond ellent. Ha " a szociális háló gyenge" akkor hogy lehet, hogy "bolgárok laknak a bérlakásokban"? A szociális bérkakásokról ír, de azt sem tudja micsoda.
yes_we_can
2019. december 02. 20:42
Tizenéves mindentjobbantudó kretének állíthatnak bármiről bármit az internet jótét segítségével. Ebbe fog belepusztulni a föld.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!