A nemzedékem csak jólétet látott

2019. december 10. 07:34

Háládatlanság van bennük, és ez járványszerűen terjed.

2019. december 10. 07:34
Alyssa Ahlgren
Szabad Társadalom

„Miért van az mégis, hogy a minket övező lenyűgöző bizonyítékok ellenére is, amit egy kávézóban ülve is látok, nem vesszük észre ezt a bőséget? Vannak emberek, akik az életüket adnák, hogy az Egyesült Államok polgárai lehessenek, emberek, akik világszerte nyomorognak. Nekünk mégis itt van egy olyan fiatal generációnk, ami meg van győződve arról, hogy sosem látott jólétet, és ennek következtében olyan politikusokat választ meg, akik a ugrásra készek a kapitalizmus felszámolásához.

Miért? A válasz, hogy az én nemzedékem csak jólétet látott. Nincs viszonyítási alapunk. Nem éltünk a nagy gazdasági világválság idején, nem éltük át a két világháborút, a szocializmus és a kommunizmus felemelkedését és bukását. Fogalmunk sincs, hogy milyen internet, autók és okostelefonok nélkül élni. Nincs hiányérzetünk. Jogosultságérzetünk van, háládatlanság van bennük, és ez járványszerűen terjed.

Vajon meglátjuk a fényt a szocialista utópia téveszméjének feltámadását okozó kortárs politikai klímában? Vagy mindent el kell veszítenünk, amink csak van, hogy felismerjük: most élünk valódi jólétben? Mert a szabad piac elpusztításával visszacsinálják azt, aminek eléréséért emberek millió haltak meg.

Nemzedékem épp most válik az ország választóközönségének legnagyobb részévé. Lehetőségünk volna rá, hogy tovább gazdagodjunk abból, amit a kapitalizmus és a demokrácia jótéteményeiből eddig kaptunk. A másik választási lehetőség azonban, hogy a jogosultság csapdájába esve a szocialista szűkölködés foglyai leszünk. A választás nem tűnik túl nehéznek, nemde?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2019. december 10. 16:27
Miért lett mindegyik volt szocialista rangos politikus milliárdos mert mindent magukévá tettek . Lásd Gyurcsány vagy Bajnai Gordon ő volt meg hívva a világ leggazdagabbak rendezvényére ahol már eldőntötték Magyarország jövőjét és sorsát, csak a választással a jó nép beleköpött a levesbe és borult minden, a mai fiatalok nem tudják ezt értékelni Hogy mitől szabadult meg az ország a nyomortól .
kulalak
2019. december 10. 13:20
Aki nem ismeri a történelmet arra kárhoztatott hogy megismételje azt. Vagy valami ilyesmi.
Daily
2019. december 10. 12:36
Nem feltétlenül szoc.mus kell nekik. Amerikában 2000-ben is tíz dollár volt a minimálbér és most is ekörül van. Míg a multi cégvezetők, menedzserek kb. nagyobb pompában élnek mint a napkirály. A Microsoft társtulaja Szingapúrba hajókázik sztárokkal a 60 fős legénységű két helikopteres bentleykkel ferrárikkal kitömött új jachtján. Persze hogy (a szintén milliomos) Bernie Sanders népszerű a diákhitelekkel kitömött fiataloknál mert ő legalább kimondja ezeket. A fiataloknak már csak a társadalmi mozgalmakban engednek kiugrási lehetőséget oda terelik őket meg az új területekre ahol nem lesznek konkurencia a régi cégeknek mint a Musk teslái. A zöldeskedés a figyelem terelése a napkirályokról
sztálin elvtárs
2019. december 10. 10:55
Amúgy a cikkben feltett miértre elég fals válasz az, hogy azért, mert az új generáció csak a jólétben és békében élt, mivel az ő szüleik is csak jólétben és békében éltek, sőt az előző generációhoz viszonyítva sokszorosan jobban éltek mint a mostaniak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!