Harminc év után újra emlékeznünk kell a falak lebontására

2019. november 11. 21:21

A mi generációnk életébe viszont újra visszatért a bezártság.

2019. november 11. 21:21
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A vasfüggöny családokat szakított szét, és egy zárt, korlátok közé szorított világot teremtett. Rengeteg emberi szenvedésért és félresiklott sorsért felelős. Egy csodás novemberi napon a fal leomlott, és Európa fellélegezhetett. A fal leomlott, és megnyílt az út, hogy a mi régiónk is csatlakozhasson az egységes európai közösséghez.

Én nem a vasfüggöny mögött születtem. A szüleim azok közé tartoztak, akik úgy érezték, nincs elég lehetőség számukra Magyarországon a tudásuk és tehetségük kiteljesítésére. A rendszerváltás után tértek haza, amikor újra lehetőségek nyíltak az olyan ambiciózus fiatal embereknek mint ők: például kisvállalkozást indítani.

Sok történetet hallottam arról, hogy Magyarországot a kilencvenes években más hangulat jellemezte. Tele volt energiával és optimizmussal. Talán azért is, mert volt egy politikai oldalakon átívelő, közös nemzeti célunk: a Európai Uniós tagság. A 2004-es csatlakozásunkkal végre megérkeztünk, visszafordíthatatlanul Európa részévé váltunk.

A mi generációnk életébe viszont újra visszatért a bezártság, a lehetőségek hiánya, az, hogy tehetségünk helyett a politikai kapcsolataink döntenek az előrejutásban. Ez nem Orbán Viktorral kezdődött. Közpolitikai kudarcok sorozata, a rendszerváltás nehéz öröksége, majd a globális pénzügyi összeomlás mind hozzájárult ahhoz, hogy a Fidesz 2010 után le tudja bontani a jogállamot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
We_Returned
2019. november 12. 18:02
Tényleg jóvolt az a 90-es évek ,kis taxis blokád ,egy kis spontán privatizáció,jó kis Lajcsi csomag,,,,jó volt ,szép volt tényleg Kaaaaaaattttka::::::::::::::)
u.cserkész
2019. november 12. 12:35
"A mi generációnk életébe viszont újra visszatért a bezártság." Ki a fene zárt be téged, és hová? Mondjuk nem ártana.
kerekperec
2019. november 12. 10:16
"A mi generációnk életébe viszont újra visszatért a bezártság, a lehetőségek hiánya, az, hogy tehetségünk helyett a politikai kapcsolataink döntenek az előrejutásban." Gratulálok Kati - tökéletes a meglátásod ! A csókosok országa lettünk ! Hazánkban a korrupció olyan nagyra vált, hogy kormányunk egy dicsőített bűnözői bandára hasonlít ! Ők Magyarország jelenlegi tolvajai. Tagjai egy szorosan integrált bűnügyi hálózat, egy szindikátus, akik kizárólag saját gazdagodásukra hajlamosak. Ez a kitáplált csirkefogó O1G, még a visszaélések megfékezésére való korábbi jogalkotást is átfogalmazta, hogy a törvényt hogyan kell csavaros törvénymagyarázattal, törvény által törvényesen átverni ! https://www.nytimes.com/hu/2019/11/03/world/europe/eu-agrar-tamogatas-magyarorszag.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage Add tovább !
fogas paduc
2019. november 12. 07:46
Kedves Botmixerin! Magyarország a 90-s években tele volt munkanélküliséggel, 30%-os inflációval, s a külföldi " befektetők" számára fenntartott " terülj, terülj asztalka" által biztosított "ingyen ebéddel". Szóval, mondhatjuk, hogy semmit sem tudsz Magyarországról. Romániáról már inkább többet - azt is rosszul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!