Erős Európa

2019. november 08. 13:29

Az európai integráció nem Európa nemzetei ellen, hanem értük és velük jött létre.

2019. november 08. 13:29
Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton
Facebook

„Harminc évvel ezelőtt, 1989. november 9-én omlott le szimbolikusan a berlini fal, ettől a naptól kezdve szabad volt az átjárás a német főváros két fele között. A szocializmus bukása persze nem egy nap alatt történt és számos ikonikus állomása volt, ám a legkifejezőbbek és leghíresebbek talán mai napig az 1989. november 9. éjszakájának eseményei.

A II. világháborút követő évtizedekben Európa népei megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor külső nagyhatalmak felosztják kontinensünket. Az Európai Unió alapító atyái ezt a külső megosztottságot szerették volna meghaladni. Az európai integráció nem Európa nemzetei ellen, hanem értük és velük jött létre. Ezért minden olyan törekvés, amely kívülről, távoli kontinensek és több ezer kilométerre lévő fővárosok politikusaira hivatkozva igyekszik megbontani Európát, az Európa újbóli megosztásáról és rabszolgasorba taszításáról szól.

Különösen elgondolkodtató ez akkor, amikor Orbán Viktor rendszere Magyarországon egyre hangosabban tagadja Európát, egyre hangosabban tagadja meg az európai nemzetek egymásra utaltságát, egyre hangosabban tagadja meg a világot megismerni vágyó magyar fiatalokat és egyre jobban hasonlít azoknak a kivénhedt, korrupt és szürke kommunista egyenpolitikusoknak a világára, amely ellen a Fidesz annak idején fellázadt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 18:26
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
barnabibambi
2019. november 10. 07:51
Az EU kizárólag az EGK államok akaratából állt össze és kizárólag a piacszerzés és a nagyhatalmi státusz megszerzése motiválta.Ennek okán bővítették az EU-t és lekaszálták annak gyümölcseit.Most a nagyhatalmi státusz megszerzésére törekednek. Ezért szinte minden szinten támadják a később csatlakozott államokat,azaz teljes hegemóniáre törekszik Németország és Franciaország.Az angolok ezért léptek ki az EU-ból mert nem tűrhetik hogy az USA után még Németország és Franciaország is diktáljon nekik.A visegrádi országok is észlelték a veszélyt és tömböt alkotva gátolják a Párizs-Berlin tengely törekvéseit.Ennek végkifejlete az EU felbomlását okozhatja ,ezt erősíti hogy Anglia kilépésével Lengyelország szerepe felértékelődött az EU belül.
Aronwie
2019. november 09. 00:03
Íme Gyöngyösi Márton valódi arca: https://mandiner.hu/cikk/20151020_a_kdnp_szerint_veszelyesek_a_jobbikos_gyongyosi_marton_szavai
simonvitéz
2019. november 08. 20:22
Ez a figura ugyanúgy "küldött ember" volt, mint Vona.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!