30 évvel ezelőtt leomlott a berlini fal

2019. november 09. 17:10

Történelmi tény, hogy nekünk magyaroknak is volt ebben szerepünk.

2019. november 09. 17:10
Varga Mihály
Facebook

„Azt hittük a másik oldalon szociális piacgazdaság, a nemzeti szuverenitás elfogadása, a hagyomány és a családi értékek tisztelete van. Hogy mi tévedtünk, vagy közben változott meg Nyugat-Európa, nehéz eldönteni. Történelmi tény viszont, hogy nekünk magyaroknak is volt ebben szerepünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. november 10. 17:00
Kedves Varga Mihály, bontották azt, az berlini emberek, a magyar határnyitásunk ehhez sok muníciót adott!
balsors
2019. november 10. 09:06
A fal leomlott, a két rendszer keveredett, és a kelet megrohasztotta a nyugatot, (lásd Merkel).
Kup Lung
2019. november 09. 20:52
Annyit nem változtak. Akkor kívülről csak a szépet láttuk : az árubőséget , a jólétet hozzánk képest. ---- Most hogy azonos szövetségben vagyunk kijönnek a nézetbeli különbségek. És az igazunkért meg kell küzdeni nekünk is. De ez a lökdösődés egymás között a régi tagoknál is megvolt már. Mondjuk éppen a britek EU tagsága körül vagy az ilyen olyan kompenzálások vitáiban. Annyi valóban történt az "aranykorhoz" képest hogy a világ más területei (Ázsia) is bekopogtatott az ajtón. ----- Most más viták vannak mint anno és ott vagyunk mi is a csatatért közepén ahol kapjuk bizony pofonokat . Ennyi történt. Ha lenne jobb lehetőség a nemzetnek akkor nem ebben a szövetségben lennénk. De mivel nincs ,az EU tagjai vagyunk és leszünk még jó néhány évig ,évtizedig. A politikus meg azért politikus és azért fizetjük a közösből hogy állja a sarat.
3M..
2019. november 09. 19:22
Ma már milliók átkozzák az NDK-ban azt a napot. A Szovjetunió oltalmát, csak a kiváltságosok élvezhették, ahogy mi magunk is. Mindenkinek jobb lenne idehaza is, ha ismét határosak lennénk Oroszországgal (Szovjetunióval), ahogy az nem is oly rég, még természetesnek számított és biztonságot adott. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!