Végre kilépünk az eurovíziós buliból!

2019. október 30. 21:21

A szélsőséges liberalizmus elveit követve a közösségek szétzilálása, a normalitás feloldása a trend.

2019. október 30. 21:21
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Képmás.hu

„A nevük után biggyesztett nemi és egyéb identitásokkal címkézett fiúk és/vagy/vagy mégsem? lányok szimbolikusan és valóságosan is az európai hanyatlás hullócsillagai. Csak azt nem értem, a magukat még nemzetnek nevező országok hogy nem érzik ennek az unalomig szánkba rágott, politikai szándékok mentén előre lemeccselt »versenynek« a méltatlanságát?

Bevallom, nekem régóta fájt, hogy egy ilyen színjátékhoz málészájjal asszisztáltunk, és nemzeti főadónkon adtunk helyet a műsornak. Nem értettem sose, hogy az EBU (Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége)-tagság mellett kötött-e még valami bennünket az Eurovízióhoz. Egy olyan dalfesztiválhoz, amelyről a róla szóló Wikipédia-szócikk is leírja, hogy »az évek során kinőtte magát egyszerű televíziós kísérletből, és egy óriási méretű nemzetközi intézménnyé vált.« Márpedig a nagy, multinacionális intézmények általában nem l’art pour l’art léteznek, hanem befolyással kívánnak lenni a világ alakulására, amire a popkultúra az egyik legjobb terep. A dalfesztivál köztudottan politikai intézmény, már csak a baráti nemzetek egymásra szavazása miatt is, ami ellehetetleníti a valódi teljesítmény mérését. Megtörtént, hogy emiatt brit parlamenti képviselők még beadvánnyal is fordultak a Parlament felé, amelyben elítélték a politikai szavazást, és az európai népek közti kapcsolatra nézve kifejezetten károsnak ítélték a dalversenyt.

Az Eurovíziós Dalfesztiválra a politikum jelenléte masszívan érvényes, tulajdonképp már 1956-os létrejötte is efféle célokat szolgált, igaz, egészen más színezettel, mint ma: akkoriban a szétzilálódott Európa összekovácsolása volt a küldetés. A kontinentális misszió azóta globálissá nőtt (legalábbis Európán kívül is számtalan országban közvetítik a műsort), és az európai közösségteremtés célja is mintha gellert kapott volna: ma úgy tűnik, inkább ennek ellenkezője, a szélsőséges liberalizmus elveit követve a közösségek szétzilálása, a normalitás feloldása a trend. Sőt, van, aki cinikusan nevet: hát tényleg nem tudnák az emelt díjas SMS-re lelkesen költő magyarok, hogy Európa legnagyobb homoszexuális és »genderfluid« buliját támogatják?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2019. október 31. 20:53
ez az ! maradjunk ki évről évre egyre több nemzetközi rendezvényből ! Had épüljön meg a közép európai Észak korea ! ki se látszunk a szuverenitástól
Rockpapa
2019. október 31. 20:31
Nyugi az RTL klub majd átveszi a műsort.Ők mindig találnak egy remegő hangű kövér cigányt,vagy valami amerikai feka utánzat csajt,esetleg egy buzit.Csak könyörgöm ne Magyarország mezében indítsák!Legyen mondjuk a magyaroszági baloldali liberálisok előadója.Akkor kurvára nem érdekel.Ne égessék már a nemzetemet!
luzitanxaver
2019. október 31. 14:58
A cikkírónak is igaza van, ugyanakkor a legerősebb érv a távoltartási döntésre az, hogy egy egészen elképesztően nívótlan hulladékról van szó - azért meg teljesen felesleges közvetítési jogdíjakat, stábot és miegymást fizetni.
brabant89
2019. október 31. 12:13
Volt nálunk, aki ezt a szart nézte?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!